BiH
3

Asim Sarajlić o hapšenju Mehmedovića: Sve je ovo sumnjivo

Anadolija
Asim Sarajlić (Foto: Klix.ba)
Asim Sarajlić (Foto: Klix.ba)
Potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Asim Sarajlić posljednji je od članova užeg rukovodstva te stranke koji se u četvrtak navečer vidio sa zamjenikom predsjednika Kluba zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) u Parlamentu BiH i bivšim potpredsjednikom SDA Šemsudinom Mehmedovićem.

Kako je za agenciju Anadolija kazao Sarajlić, poslije jučerašnjeg zasjedanja Zastupničkog doma Parlamenta BiH bio je na ramazanskom iftaru sa Mehmedovićem, nakon čega su se razišli, a jutros je došla informacija da je Mehmedović uhapšen.

"Očito je sve to pomalo sumnjivo. Posebno da se ovo dešava nakon njegovih izjava u određenim medijima, te jučerašnje sjednice i cijele fame koja se digla. Ali, sačekat ćemo, neka organi rade. Mi vjerujemo u organe i ono što oni rade, ali nekako mi sve ovo čudno izgleda. Onda spekulacije u pojedinim medijima u protekloj sedmici i ono što je sam Mehmedović iznosio u proteklom periodu", kazao je Sarajlić za AA.

Zastupnik SDA u Zastupničkom domu Šefik Džaferović kratko je za AA kazao kako ne može u ovom trenutku komentirati slučaj hapšenja, te da izjavu trebamo tražiti o predsjednika SDA Sulejmana Tihića. No, Tihić nije odgovarao na pozive novinara.

Također, u domu Mehmedovića nisu mogli govoriti o jutrošnjem hapšenju.

Istraga protiv Šemsudina Mehmedovića zbog sumnji da je učestvovao u ratnim zločinima otvorena je septembru 2012. godine u Tužilaštvu BiH.

Mehmedović je u međuvremenu putem Federalne uprave policije (FUP), također, podnio krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv direktora SIPA-e Gorana Zubca za navodne ratne zločine na području regije Sarajevo, tvrdeći da mu se montiraju optužbe.