Nova funkcija
79

Asim Sarajlić na čelu povjereništva KO SDA Goražde

Piše: E. A.
Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Predsjedništvo SDA za novog predsjednika povjereništva KO SDA Goražde imenovalo je Asima Sarajlića, nakon što je dosadašnjem povjereniku ove stranke Mirsadu Žugi istekao mandat.

Kako nezvanično saznajemo, odlukom Predsjedništva stranke za Sarajlićevog zamjenika izabran je Safet Softić, dok su članovi povjereništva Aida Obuća i Mirsad Žuga.

Obuća i Žuga, inače su poslanici SDA u Skupštini BPK Goražde koji su u pogledu formiranja vlasti u BPK Goražde do danas imali potpuno oprečne stavove o budućim koalicionim partnerima.

Rezultat toga su i podjele u stranci koje su javnosti postale očite nakon izbora rukovodstva Skupštine BPK Goražde, kada je dio SDA podržao izbor aktuelne predsjedavajuće iz DF-a Edite Velić, zagovarajući koaliciju sa Građanskim blokom koji trenutno ima većinu u kantonalnom parlamentu, dok je s druge strane dio SDA opredjeljen za formiraje vlasti sa SzBIH i Liberalnom strankom.

Da li će SDA u Goraždu u konačnici zauzeti jedinstven stav u pogledu definitivnog izbora budućih partnera u vlasti, i nakon izbora novog povjereništva stranke, mogla bi pokazati već naredna sjednica Skupštine BPK Goražde, koja je najprije zakazana za ponedjeljak 18.marta, da bi zbog nedostavljanja prijedloga budžeta i Zakona o izvršenju budžeta BPK Goražde za 2019, od strane kantonalne vlade, Kolegij skupštine sjednicu odgodio za 26.mart.