Napadnut u subotu
177

Asim Kamber nakon fizičkog napada: Vodi se propagandni rat da se oslabi SDA

Piše: M. Ć.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon što ga je u subotu u večernjim satima fizički napao mlađi muškarac u Sanskom Mostu, nanijevši mu tjelesne povrede, javnosti se obratio Asim Kamber, član Predsjedništva SDA i predsjednik OO SDA Sanski Most.

Kamber je kazao da su, proteklih dana i mjeseci, izabrani zvaničnici i vijećnici SDA u Općinskom vijeću Sanski Most suočeni s konstantnim pritiskom, fizičkim prijetnjama i ucjenama kojima se, kako je rekao, žele ostvariti lični ciljevi zainteresiranih pojedinaca.

"Jedan broj vijećnika SDA bio je izložen kućnim posjetama i susretima tokom kojih se prijetilo i članovima njihovih porodica. Nedavno je grubo napadnut i mlađi aktivista SDA koji se javno i otvoreno suprotstavljao politici ucjena i prijetnji. I sam sam kao predsjednik Općinske organizacije suočen sa prijetnjama i optužbama kojima se žele iznuditi nezakonite odluke. Nažalost, protekli vikend se desio ničim izazvan fizički napad meni nepoznate osobe koja je bez ikakvo upozorenja podmuklo i grubo nasrnula na mene", kazao je Kamber.

On je istakao da su ga proteklih nekoliko dana pratile nepoznate osobe te da je o tome obavijestio nadležne organe.

"Jasno je da se u Sanskom Mostu, a i iz isturenih centara moći našeg kantona, pa i šire, vodi propagandni 'rat' svim sredstvima da se oslabi vlast SDA, koja još jedino čvrsto stoji u našem gradu. Mi smo, izabrani čelnici SDA i protekli vikend proveli u susretu i razgovoru s našim sugrađanima širom općine. Taj naš aktivitet neprekidnog kontakta s našim građanima neće stati. Mi ćemo se dokazivati radom i rezultatima, a oni koji su izabrali nasilje kao politički koncept neće donijeti nikakvog hajra, ni sebi, a ni drugima", rekao je Kamber.

On je pozvao članove i aktiviste SDA da se suzdrže bilo kakvog revanšizma i nasjedanja na provokacije, napomenuvši da svi zajedno moraju raditi da pravna država zaživi u punom kapacitetu i da zakoni i stabilnost općine i države u cjelini budu svima prioritet.

Podsjećamo, na Kambera je u subotu oko 19 sati u centru Sanskog Mosta fizički nasrnuo 21-godišnji Mujo Sinanović, nanijevši mu povrede na glavi, rukama i grudnom košu. Ubrzo nakon incidenta, napadač se predao policiji.

Prema i dalje nepotvrđenim informacijama, Sinanović je prišao Kamberu i pitao ga zašto preko vijećnika SDA opstruira izgradnju objekta njegovog oca Šefika Sinanovića u centru grada. O ovom slučaju, prije 10-tak dana navodno je upoznat i vrh SDA u Sarajevu.

U međuvremenu, Sinanović je pušten iz pritvora, a Tužilaštvo USK ga tereti za krivično djelo nasilničko ponašanje.