{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Asfaltirane Ahatovićka i Doljanska ulica u Dobroševićima

19.12.2014. u 12:11
2
3
Asfaltirane Ahatovićka i Doljanska ulica u Dobroševićima
2
Asfaltirane Ahatovićka i Doljanska ulica u Dobroševićima
Općina Novi Grad Sarajevo i investitor izgradnje rezidencijalnog naselja u Dobroševićima, kuvajtska firma ARDH Al Jazeera, zajednički su realizirale projekat sanacije saobraćajnice koja vodi do rezidencijalnog naselja, s tim da je veći dio radova finasirala ARDH Al Jazeera.
Urađena je sanacija Ahatovićke i Doljanske ulice, koje ovo naselje povezuju sa ostatkom Općine, u dužini od 1.570 metara. U okviru tih radova u cjelosti je asfaltirano 700 metara saobraćajnice, a urađena je i sanacija prokopa, nastalih tokom polaganja podzemnih instalacija u dužini od 870 metara, saopćeno je iz Press službe Općine Novi Grad.

U sklopu projekta, na ovom lokalitetu urađene su kanalizaciona, gasna, elekto i telefonska mreža, što što će doprinjeti boljem i ugodnijem životu stanovnika ovog dijela naselja Dobroševići.Rakonstrukciju Ahatovićke i Doljanske ulice radila je građevinska firma "Famus Gradnja 3“, dok je za sanaciju prokopa bila zadužena firma "Bosman“. Ukupna vrijednost radova uključujući polaganje gasnih i kanalizacionih cijevi, te sanaciju saobraćajnice iznosi 515. 900 konvertibilnih maraka.

Pored ovih radova, firma ARDH Al Jazeera je finansirala i izgradnju vodovodne mreže, na koju će se moći priključiti stanovnici ove ulice.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: