|

Asfaltirane Ahatovićka i Doljanska ulica u Dobroševićima

Asfaltirane Ahatovićka i Doljanska ulica u Dobroševićima
2
Klix.ba
19.12.2014. u 12:11
3
komentara
2

dijeljenja
Asfaltirane Ahatovićka i Doljanska ulica u Dobroševićima
Općina Novi Grad Sarajevo i investitor izgradnje rezidencijalnog naselja u Dobroševićima, kuvajtska firma ARDH Al Jazeera, zajednički su realizirale projekat sanacije saobraćajnice koja vodi do rezidencijalnog naselja, s tim da je veći dio radova finasirala ARDH Al Jazeera.
Urađena je sanacija Ahatovićke i Doljanske ulice, koje ovo naselje povezuju sa ostatkom Općine, u dužini od 1.570 metara. U okviru tih radova u cjelosti je asfaltirano 700 metara saobraćajnice, a urađena je i sanacija prokopa, nastalih tokom polaganja podzemnih instalacija u dužini od 870 metara, saopćeno je iz Press službe Općine Novi Grad.

U sklopu projekta, na ovom lokalitetu urađene su kanalizaciona, gasna, elekto i telefonska mreža, što što će doprinjeti boljem i ugodnijem životu stanovnika ovog dijela naselja Dobroševići.Rakonstrukciju Ahatovićke i Doljanske ulice radila je građevinska firma "Famus Gradnja 3“, dok je za sanaciju prokopa bila zadužena firma "Bosman“. Ukupna vrijednost radova uključujući polaganje gasnih i kanalizacionih cijevi, te sanaciju saobraćajnice iznosi 515. 900 konvertibilnih maraka.

Pored ovih radova, firma ARDH Al Jazeera je finansirala i izgradnju vodovodne mreže, na koju će se moći priključiti stanovnici ove ulice.

Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...