Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jao jaoo, treba ih porokati sve od reda!!!!
U Zenici je davno bila planirana izgradnja KTG elektrane na gas koja bi puno manje zagadjivala okolis, i obezbjedjivala paru za zagrijavanje Zenice. Projekat je dosad trebao biti realiziran da nije blokada iz rudnika, jer ako se izgradi takva elektrana na gas, kome ce onda uhljebi u rudnicima prodavat (ionako nekvalitetan) cumur? Samim time postaju nerentabilni (ako vec nisu), i vecina bi ih ostala bez posla.
Da se to ne bi desilo, u talu sa Elektroprivredom na cijem su koncernu, podmitili su (ionako kriminalnu) Vladu da obustavi sve istrazne radove, ugovore i dozvole vezane za izgradnju KTG, kako bi i u narednom periodu mogli (indirektno) ucjenjivat gradjane enormnim cijenama nekvalitetnog cumura, koji je ionako u nestasici, (i koji se uvozi iz Madjarske) radi toga sto im je proizvodnja ravna nuli.
Ovaj (nekvalitetni) cumur kojeg pored stanovnika Zenice i okolice prodaju Arcellor Mitalu, i Kantonalnoj bolnici, (i to avansno???) predstavlja glavnog zagadjivaca ovog podrucja i uzrocnika teskih plucnih oboljenja. Sve ovo, pa cak i ogromna dugovanja prema PIO i ZZO, njih ne sprecava da i dalje uhljebljavaju podobne i prave viskove najvise u administraciji, jer imaju zastitu Vlade i poganog naroda koji pada na foru "hljeba sa 7 kora"
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
kako je hladno Bakir ruke u svoje dzepove stavio
Kakva je razlika izmedju plina i prirodnog gasa?....... "nabavka novih kotlova koji će raditi na plin i prirodni gas."
ukratko....plin iz rafinerija dobijas u bocama a prirodni plin ti salju rusi plinovodima :)..prirodni plin je jeftiniji 10x
@bosman2345 znam ja dobro sta je sta......plin u bocama je isto sto i onaj ruski......samo sto se ovaj dobija pod velikim pritiskom i tako postaje tecan.......i onaj prirodni iz plinovoda ako komresujes dobices tecan plin
Zeničku kotlovnicu odmah pretvoriti u DERVIŠKU TEKIJU. Pa će isti HU HA halkama dopunski zagrijavati kotlove !
pa ako su znali da su kotlovi zastarjeli zašto Mittal nije uradio nešto po tom pitanju. firma je privatna I normalno je se vlasnik brine o svojoj imovini. sta je trebalo? da opstina ili federacija daju pare da bi bogati i odvratni indijac koji ima 40 milijardi zamjenio kotlove? e bogami neće ići. ulozi pare pa zamjeni... jadan narod po ovom mazij. uvijek narod ispasta
Kotlovi iz 1974 ! Hbem li im majku komunajrsku, kad su pravili za vlast SDA hodža ŠTO NISU INSTALIRALI NEUNIŠTIVE KOTLOVE, tako d aje za održavanje potrebno samo redovno bacanje čabar DOVA !
make arcelor mittal great again
Joj kad sutra Fudo podivlja :D:D:D