{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


ArcelorMittal će izdvojiti milion KM za otklanjanje posljedica poplava

F
8.8.2014. u 16:14
0
3
ArcelorMittal će izdvojiti milion KM za otklanjanje posljedica poplava
0
ArcelorMittal će izdvojiti milion KM za otklanjanje posljedica poplava
Nakon značajne i urgentne reakcije menadžmenta i zaposlenih u kompaniji ArcelorMittal Zenica u saniranju neposrednih posljedica ozbiljnih poplava i klizišta, ova kompanija je najavila nastavak pomoći do ukupnog iznosa od 500.000 KM.
Nova sredstva će biti usmjerena na mjere otklanjanja štete i preventivne mjere u najugroženijim lokalnim zajednicama. U maju i junu, tokom inicijalne i hitne reakcije kompanija ArcelorMittal Zenica je, blisko surađujući sa lokalnim vlastima, odmah donirala više tona hrane, vode za piće i higijenskih sredstava, više od 5.000 litara goriva za mašine koje rade na raščišćavanju terena, nekoliko metara raznih drenažnih cijevi i čeličnih sajli, kao i komada zaštitne obuće, odjeće i alata, te neokoliko hiljada komada respiratornih maski.

Dosadašnja pomoć ArcelorMittala Zenica iznosi više od 130.000 KM, koju će kompanija povećati do 500.000 KM u narednim mjesecima.

"Kroz naše uobičajene poslovne aktivnosti, kompanija ArcelorMittal Zenica daje ogroman ekonomski doprinos Zenici, kantonu i zemlji. Pored ovoga, opredjeljenje kompanije je također da bude izuzetno društveno odgovoran subjekt. U tome smo posebno odlučni u kriznim situacijama, kao što je bila ova izazvana strahovitim poplavama u BiH. Današnja najava potvrđuje naše opredjeljenje da osiguramo značajnu, praktičnu i vitalnu pomoć tamo gdje je najpotrebnija", kazao je Biju Nair, generalni direktor Kompanije ArcelorMittal Zenica.

Daljnja pomoć će biti usmjerena ka sanaciji infrastrukture i aktivnostima vezanim za sprječavanje poplava i klizišta. Menadžment kompanije ArcelorMittal Zenica će, također, nastaviti da surađuje sa općinskim, kantonalnim i federalnim institucijama i organizacijama kako bi se osigurala najefikasnija upotreba ovih sredstava.

Identičnu sumu od 500.000 KM za pomoć nastradalim u poplavama i klizištima donirala je i kompanija ArcelorMittal Prijedor.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: