{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Arapović: Vučić vuče regiju ka EU više od domaćih političara

3.4.2017. u 11:21
99
145
Arapović: Vučić vuče regiju ka EU više od domaćih političara
99
Arapović: Vučić vuče regiju ka EU više od domaćih političara
Adis Arapović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon pobjede Aleksandra Vučića na predsjedničkim izborima u Srbiji, politički analitičar Adis Arapović kazao je za Klix.ba da je za regionalne odnose, a samim tim i za BiH, Vučićeva pobjeda najbolji ishod.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Arapović smatra da neće doći ni do kakvih promjena u politici Srbije prema Bosni i Hercegovini nakon pobjede Aleksandra Vučića na predsjedničkim izborima u susjednoj zemlji.

"Vučić je već dva mandata alfa i omega srbijanske politike. Može se prepoznati i kontinuitet njegove politike na unutrašnjem i vanjskom planu, uključujući i odnos prema BiH", rekao je Arapović.

Dodao je da je Vučićeva pobjeda za regionalne odnose dobar ishod, jer je on kao političar prepoznat od evropskih zvaničnika i institucija Evropske unije.

"Šta god mi mislili o njemu, dobro ili loše, Vučić je prepoznat kao generator regionalnog razvoja i lider koji vuče i Srbiju i okolne zemlje putem evropskih integracija mnogo više od drugih političara, uključujuću i naše lidere. Mislim da je ovo od mogućih ishoda i najbolji", kazao je Arapović.

Na pitanje kako bi se predsjednički izbori u Srbiji mogli odraziti na politiku spram manjeg bh. entiteta s obzirom na to da je predsjednik RS-a Milorad Dodik često spominjan kao neko ko radi protiv Vučića, Arapović je kazao da za takve tvrdnje nikada nije postajao jak dokaz.

"Ono što možemo vidjeti jeste da postoji i zvanična i nezvanična komunikacija između kabineta Vučića i Dodika. Čak bih rekao da postoji visok nivo sinhronizirane politike. Ne treba imati iluziju da između njih postoji politički sukob", rekao je Arapović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: