Komentari (94)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nema tu sta pametovati, skup se ne smije dopustiti jer je politicke prirode i do danas se ne zna ko su, odakle su, i koliko su stari 6 poginulih JNA vojnika tokom okrsaja u Dubrovoljackoj. Bilo kako bilo JNA je tad bila na stranom tlu i ukopavala se oko Sarajeva a imali su naradjenje od legalno izabranih vlasti Republike Bosne i Hercegovine 21. septembra 1991da napuste BiH. Znaci imali su 8 mjeseci i oni to nisu uradili sto samo poktrjepljuje cinjenicu da su oni bili agresori koji su djelovali iz unutrasnjosti grada sa nadaom da ce se brzo spoajiti sa onima sa brda.
O kakvoj vi demokratiji to pricate ?? Ako je demokratija ovo sto se trenutno desava u svijetu onda stvarno..... Demokratija je stvorena da bi svi mi bili jednaki, ali se to ne primjenjuje u vecini svijeta..
@kiki riki mislim da si pogrijesio ustanovu...ne palamudi bezveze
BAS SE PITAM STA CETE NAM VI IZ REPUBLIKICE SRBA ZABRANITI,NAS NEMOZE UBIT CETVRTA VOJNA SILA NA SVIJETU.
Ako sam dobro skontao samo Muslimani imaju pravo obilježavati svoje žrtve zato što su najviše stradali ostali ne mogu? To nije pošteno.I ti mladići su bili žrtve i oni imaju svoje najbliže.Nesumnjivo da je u Dobrovoljačkoj počinjen zločin i nek ga obilježava ko god hoće samo nemoj da politiziramo to.Ako je u Sarajevu mogao dobiti ulicu onaj ko je govorio pred rat da ga neće biti i da će JNA štiti građane onda nek i ovi obilježavaju svoje žrtve. Što se tiče Evrope oni su davno rekli da je u BiH bio \"Civil War\" i u to se možete sami uvjeriti.
Imas moj glas Alija , namazane posrbice zele da od agresora naprave žrtvu
finalno poniženje koje se servira sarajlijama nakon ovoga istorija će zaista pisati \'\'zavađeni narodi\'\', \'\'građanski rat\'\', eto vam hareta, pa nek vas brani
Zločin je bio tamo gdje sud utvrdi da je bio! A za 6 poginulih vojnika u Dobrovoljačkoj, koji su zapucali iz kolone, eto i na tom mjestu su četnici ubili jednom granatom 7 civila, pa nek ti demonstranti ponesu cvijeće i za te građane. Njihova ruka ih je ubila.
e moj alija kome pričaš? pa lepi hare sinoć na dnevniku kaže nek se okupe svak ima pravo heeeeej!! ko kad tihomir kaže da je ratni zločin kad se goloruk braniš protiv do zuba naoružane okupatorske armije! LUSTRACIJU TRAŽIMO
za\"opet\" Ako je neko u Sarajevu činio zločin onda su to srbi, svakodnevno ga granatirajući, snajperišući, izgladnivajući i šta sve ne. Konačno neko treba da kaže da je tog dana u koloni poginulo 6 vojnika a ne 43 plus 75 ranjenih kako se prezentira. Svi ostali poginuli, su vojnici poginuli u pokušaju zauzimanja Predsjedništva i završetak državnog udara koji je pokušan hapšenjem predsjednika države. Cilj je poginule u napadu prikazati kao žrtve zločina i na taj način postići dva cilja. Da se i Dobrovoljačkoj desio zločin i da nije bilo napada na predsjedništvo i time dobiti alibi za neuspjeh i gubitke. Organizatori čak nemaju ni spisak poginulih ??? Niko iz srbije ne dolazi i ako je to njihova vojska. BEZOBRAZNO! Nek ti isti polože cvijeće na obilježje 7 poginulih građana na Drveniji!
Pricam ja u Singapuru jednom finom ciki o Balkanu, Bosni, Hrvatima, Srbima ... A on ce: Srbi!?! Je li to ono genocid nesto?!? Eeeee .... to su ti gospodine.
Slazem se za tu \"mirnu setnju\", ali pod uslovom da na celu bude dodo traktorista!
Skup u Dobrovoljackoj.Nesto slicno kao kad bi se SS-ovci okupili u Ausvicu. Ma nije baš kao u Aušvicu ali recimo prije kao u Varšavskom getu. Zamisli sad da se počne istraživati kako su jevrejski ustanici u Varšavskom getu pobili SS-ovce i opisivati brutalnost koju su tom prilikom iskazali. Trebalo bi sada pustiti nacional-socijaliste da obilježe to masovno stratište nevinih njemačkih stražara, mučki pobijenih !!
Kažeš\"to je naša zajednička vojska\"OK,de mi sada onda odgovori Zašto je ta vojska gledala i bila samo posmatrač u Bijeljini kada je arkan sa radikalima klao po tom gradu,zašto nije intervenisala,zašto nije razoružala tu bandu,mogla je ali nije htjela ZAŠTO ???Napominjem da je arkan bio u Bijeljini i prije Tuzlanske i dobrovoljačke kolone. Griješiš samo u jednom! JNA nije bila samo posmatrač toga u Bijeljini, Foči, Višegradu,... itd. Pa JNA je opremila tog Arkana i oružjem i uniformama i vozilima i novcem i svim i svačim. Od te JNA je imao i artiljerijsku i svaku drugu podršku, pa nije Arkan imao tenkove i avione, JNA je imala. JNA je samo iskrositila Arkana i slične njemu, kao nahuškano, krvožedno pseto, da za nju i šefove u Bg odrade prljavi i krvavi pješadijski posao !!! Zauzvrat je dobio odriješene ruke da kolje i pljačka, što je jedino takav nitkov i znao u životu!!
Skup u Dobrovoljackoj.Nesto slicno kao kad bi se SS-ovci okupili u Ausvicu.