|

Apel iz Trebinja: Strogo zabranjeno kupanje u Trebišnjici

Apel iz Trebinja: Strogo zabranjeno kupanje u Trebišnjici
0
S
SRNA
15.8.2019. u 18:21
9
komentara
0

dijeljenja
Apel iz Trebinja: Strogo zabranjeno kupanje u Trebišnjici Foto: Trebinjelive.info
Kupanje u rijeci Trebišnjici je i dalje strogo zabranjeno zbog brzine i vodostaja rijeke, a iz Hidroelektrana na Trebišnjici su apelovali da se poštuju upozorenja pored rijeke.
Šef Sektora za proizvodnju električne energije i upravljanje vodama u Hidroelektranama na Trebišnjici Duško Vujović rekao je Srni da je kupanje u rijeci ovih dana veoma opasno.

"Ljudi ne bi trebalo da koriste Trebišnjicu u sportsko-rekreacione svrhe - skakanje, plivanje, pa čak i voženje čamaca jer je temperatura vode izuzetno niska, a brzina velika, što dodatno mijenja nivo", naveo je Vujović.

On je rekao da u većem dijelu grada protiče više od 80 kubika vode u sekundi, a u toku noći ispušta se i 150 kubika u sekundi.

Vujović je istakao da je glavni razlog havarija u Hidroelektrani Plat kod Dubrovnika, pa se trenutno radi po usaglašenim planovima Elektroprivrede Republike Srpske i Hidroelektarana na Trebišnjici shodno elektroenergetskom bilansu.

"Mi svaki dan pravimo režim ispuštanja tako da u toku noći ispuštamo veće količine vode nego u toku dana", istakao je Vujović.

U Javnom preduzeću "Ekologija i bezbjednost" iz Trebinja rekli su Srni da su uradili sve da apeluju na Trebinjce i goste da ne koriste Trebišnjicu za kupanje.

"Stalno smo putem medija upozoravali i stavili smo table zabrane na više prometnih mjesta uz rijeku", rekla je Marija Ninković iz ovog preduzeća.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...