Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Treba uvesti nekog reda, jer nema potrebe da se stvaraju bespotrebne saobracajne guzve, ukolikk to nije neophodno
@kinderlady00 Ja se samo pitam ko ce pored svih tih dobavljaca nama setacima i pjesacima vratiti stari sjaj onih kocki koje se masovno izbiju pod tezinom i teretom vozila koja svakodnevo kolaju u tih stotinjak metara?Naravno da niko od njih nece ucestvovati bitan je kao i uvijek samo profit!Tu treba skroz zabraniti penjanje na trotoare i setnice.
Opcina Centar uvijek na visini zadatka, tako i treba.
Ovo pravilo se treba primjenjivati i u buduće.Ako inspekcija bude češće vršila nadzor dostavnih vozila,smanjile bi se zloupotrebe. A i naravno više ploča bi nam ostalo u ispravnom stanju.
Nadam se da ce se ovo ispostovati,da nece biti parkiranja dostavnih vozila po trotoarima kako bi se pjesaci mogli ugodnije kretati,pogotovo u vrijeme velikih guzvi.
Apel koji maksimalno podrzavam,pjesaci moraju imati prostor za sigurno kretanje bez automobila kojih je ionako previse.
Dostavna vozila su u najvecoj mjeri i narusila izgled mnogih setnica u gradu,njihovo kretanje treba ograniciti,ne samo zbog sigurnosti pjesaka nego i ostecenja koja stvaraju.
Sigurnost kretanja pjesaka treba biti na prvom mjestu,nadam se da ce se vozaci pridrzavati pravila pogotovo kad su u pitanju glavne setnice.
Ulaz dostavnih automobila u pjesacke zone svakako da treba ograniciti,drago mi je da se i o tome vodi racuna.
Nadam se da ce se stvari promijeniti na bolje za nas koji pjesacimo i koji smo svako jutro primorani trpiti tu dreku,lupanje,bacanje i ko zna sta sve ne tih dostavljaca.
Bahati su pojedini dostavljaci.Ova mini prevozna sredstva treba ograniciti na maksimalnu tezinu od tonu do dvije
Takode molim dostavljace da se maksimalno pridrzavaju normi i zadanih pravila.Shvatam vas posao,ali shvatite i vi nas pjesake koji zbog vas,na nasim trotoarima,moramo na cesti hodati.
Odlicno da ste se sjetili uputiti i ovakav apel.Mislim da bi takode Ministarstvo saobracaja trebalo da konacno prestane davati saglasnosti za penjanje na trotoare i da nekako maksimalno ogranici kretanje tih vozila po setnicama.Postalo je nepodnosljivo.
I mi pjesaci apelujemo dostavljacima da se ne penju na trotoare i ne izlazu nas opasnosti vozila na saobracajnici koja su u pokretu jer smo primorani silaziti sa trotoara na cestu da zaobidemo gospodu koja uredno svako jutro dostavlja robu i prodaje je.
Sve ono sto je suprotno zakonu treba da se fakturise i dostavi na naplatu.Pa nismo ni mi setaci ludi niti glupi da nam se svjesno setnice unistavaju a niko od tih dobavljaca robe nam sutra nece niti jednu kocku zamijeniti a padovi i lomovi i trenutak nepaznje nam se svima mogu desiti.
Steta je samo sto nam se setnice ostecuju bez da iko od tih dostavljaca snosi krivicu i da malo ulozi sredstava da nam se dotrajale i ispucale kocke zamijene novima.
Ja se samo pitam ko ce pored svih tih dobavljaca nama setacima i pjesacima vratiti stari sjaj onih kocki koje se masovno izbiju pod tezinom i teretom vozila koja svakodnevo kolaju u tih stotinjak metara?Naravno da niko od njih nece ucestvovati bitan je kao i uvijek samo profit!Tu treba skroz zabraniti penjanje na trotoare i setnice.
Vjerujte zivim u tom centralnom dijelu grada gdje je covjek svaki dan primoran da prode tom ulicom i gotovo jedva zaobide sve dostavljace,kombije,prevoznike,mini kamione i slicno.Ovome se definitivno treba stati u kraj i podrzavam ovakve apele