|

Antifašisti u Zenici obilježili Dan državnosti: Više niko ne poštuje odluke ZAVNOBIH-a

Antifašisti u Zenici obilježili Dan državnosti: Više niko ne poštuje odluke ZAVNOBIH-a
53
Piše: E. M.
25.11.2014. u 13:08
77
komentara
53

dijeljenja
1/12 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
2/12 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
3/12 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
4/12 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
5/12 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
6/12 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
7/12 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
8/12 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
9/12 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
10/12 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
11/12 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
12/12 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti stradalima na spomen-obilježjima u Zenici obilježen je 25. novembar - Dan državnosti Bosne i Hercegovine.
U organizaciji Udruženja antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata Zenica danas je na spomen-obilježju Papirna položeno cvijeće i odata počast palim borcima u narodnooslobodilačkoj borbi, a nakon toga uslijedila je posjeta spomen-obilježju "Kameni spavač" gdje je polaganjem cvijeća odata počast šehidima i poginulim borcima Zenice.

Dan državnosti Bosne i Hercegovine i ove godine se obilježava samo u Federaciji Bosne i Hercegovine, a građani Zenice se nadaju da će uskoro doći dan kada će se 25. novembar obilježavati u čitavoj Bosni i Hercegovini.

"Na oba zasjedanja AVNOJ-a spominje se cjelovita Bosna i Hercegovina i nadam se da će doći taj dan kada ćemo svi zajedno slaviti Dan državnosti cjelovite Bosne i Hercegovine", kazao je Senad Mahmutčehajić, komandant Omladinske radne brigade Josip Broz Tito.

Predsjednik Udruženja antifašista i boraca NOR-a općine Zenica Ismet Vrškić je izjavio da je Dejtonski sporazum građanima Bosne i Hercegovine skrojio ludu košulju i razjedinio ljude u Bosni i Hercegovini.

"Nažalost, Dejton nam je skrojio ludu košulju i podijelio narod Bosne i Hercegovine koji je hiljadu godina živio u zajedništvu. Niko više ne poštuje odluke ZAVNOBIH-a gdje se predviđa jedan predsjednik, gdje ne piše da trebamo imati torove, a danas ih imamo. Žalosno je da je veoma malo omladine ovdje, oni su naša budućnost, ali kakvo je stanje u državi ne možemo očekivati ništa mnogo", kazao je Vrškić.

Cvijeće su na spomen-obilježja Papirna i "Kameni spavač" položili predstavnici gradske uprave, brojnih udruženja i političkih stranaka.
Prijavi grešku


Komentari (77)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...