{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Atmosfera za Dan državnosti u bh. gradovima: Zastave i polaganje cvijeća

25.11.2014. u 14:29
269
150
Atmosfera za Dan državnosti u bh. gradovima: Zastave i polaganje cvijeća
269
Dan državnosti Bosne i Hercegovine obilježen je danas na cijeloj njenoj teritoriji, doduše ne zvanično i nisu ga obilježili svi zvaničnici i zvanične institucije, ali većina građana na cijeloj teritoriji BiH ovaj dan, sigurni smo, osjeća posebnim.
U nekim gradovima je bilo svečano, u nekima nije bilo praznične atmosfere. U ovakvim danima se uvijek izdvaja Tuzla, grad sa slobodarskom i antifašističkom tradicijom duboko urezanom u svijest njenih građana.

Tako je i danas. Na ulicama Tuzle je primjetna slavljenička atmosfera.

Zastavama je okićena i Zenica. Dan državnosti Bosne i Hercegovine u Zenici je danas obilježen polaganjem cvijeća na spomen-obilježjima.

Veliki broj poslovnih objekata i danas radi puno radno vrijeme, ali su zastave Bosne i Hercegovine bile vidno istaknute, a ulice Zenice i danas su bile ispunjene Zeničanima koji su obavljali svoje obaveze.

Slično je bilo i u Sarajevu. Državni, entitetski i kantonalni zvaničnici položili su cvijeće na spomen-obilježjima, a grad je okićen državnim zastavama.

Državne zastave su istaknute na institucijama i na nekim drugim objektima i u Mostaru, kao i u Bihaću, Bugojnu, Jajcu i drugim gradovima.

Građani BiH nemaju previše razloga za bilo kakvo slavlje s obzirom na ekonomsku situaciju u državi, ali svakako imaju razloga da pamte i poštuju odluke donesene 25. novembra 1943. godine u Mrkonjić Gradu na zasjedanju ZAVNOBiH-a, kada je našoj zemlji vraćena državnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: