{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Antifašisti prošetali banjalučkim Trgom Krajine

S
9.11.2011. u 15:58
0
10
Antifašisti prošetali banjalučkim Trgom Krajine
0
Povodom 9. novembra, Međunarodnog dana sjećanja na žrtve fašizma i antisemitizma, Udruženje građana Oštra Nula danas je na banjalučkom Trgu Krajine organizovalo akciju ''Ja sam antifašista/kinja'', koja je trajala od 12 do 14 sati.
Aktivisti Oštre Nule su u okviru akcije dijelili balone i letke sa natpisima inspirisanim antifašizmom. Tokom akcije jedan od aktivista je na klarinetu izveo kompoziciju u čast žrtvama fašizma.

"Pored sjećanja na žrtve fašizma i antisemitizma, cilj nam je i osvijestiti vlast BiH da smo mi građani obespravljeni u našoj državi, da smo žrtve njihove samovolje i da su oni tu zbog nas, te da im mi dajemo sva prava", poručili su iz Oštre Nule.

Mladi aktivisti iz Banje luke poručili su da društvo u kojem danas živimo po definiciji nije fašizam, ali jeste ''tiha diktatura'', jer 99 posto stanovništva nema ista prava kao neki.

"Pokažimo da smo antifašisti/kinje jer ne prihvatmo mržnju i osvetu, borimo se za jednaka prava za sve, ne tolerišemo diskriminaciju, osuđujemo nasilje i zločin, ne ignorišemo šovinizam, ne trebamo cenzuru i ne želimo diktaturu.", poručeno je sa današnjeg skupa u Banjoj Luci.

Akcija u gradu na Vrbasu provedena je zajedno sa Akcijom građana iz Sarajeva i Antifašističkom akcijom BiH, koje su u svojim gradovima obilježile 9. novembar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: