{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Antifašisti Hrvatske i BiH razgovarali o okupljanju mladih i obnovi muzeja u Jajcu

F
17.5.2007. u 13:09
0
0
Antifašisti Hrvatske i BiH razgovarali o okupljanju mladih i obnovi muzeja u Jajcu
0
Antifašisti Hrvatske i BiH razgovarali o okupljanju mladih  i obnovi muzeja u Jajcu
Sarajevo
Delegacije Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske i Saveza antifašista i boraca NOR-a BiH su na sastanku u Sarajevu razmijenile mišljenja o uvjetima djelovanja, metodu i sadržaju rada ovih organizacija.
Delegaciju boraca i antifašista iz Hrvatske predvodila je predsjednica te organizacije dr. Vesna Čulinović-Konstantinović koja je s predsjednikom Saveza antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata BiH Jurom Galićem razgovarala o širem okupljanju i angažovanju mladih, povezivanju s nevladinim organizacijama mladih čiji su oblici rada prožeti idejama antifašizma.

Obostrano je konstatovano da neofašizam i druge retrogradne ideje i danas prijete miru, progresu i demokratskom razvoju društva. Upravo zato upoznavanje mladih sa suštinom tih pojava i ostvarenim tekovinama antifašističke borbe, kroz sistem redovnog obrazovanja i putem obilježavanja značajnih ličnosti i događaja, njegovanja tradicije, obnova i čuvanja spomen-obilježja, ima neprocjenjivu vrijednost i trajan značaj.

Izražena je saglasnost za zajedničke napore na obnovi Muzeja Drugog zasjedanja AVNOJ-a u Jajcu kao svjedočanstvu zajedničke antifašističke borbe, posebno ukazujući na potrebu utvrđivanja budućeg sigurnog statusa ove institucije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: