Odluka večeras
403

Anja Margetić je nova opcija Naše stranke za dogradonačelnicu Sarajeva

R. D.
Anja Margetić (Foto: business-magazine.ba)
Anja Margetić (Foto: business-magazine.ba)
Kadroviranje stranaka Četvorke za čelne funkcije Grada Sarajeva užarilo je javnost, posebno nakon isticanja analitičarke Ivane Marić ispred Naše stranke za dogradonačenicu. Ipak, ova stranka ima novo ime za tu poziciju.

Kantonalni odbor Naše stranke večeras bi trebao donijeti konačnu odluku o svojoj nominaciji za mjesto dogradonačelnice, a kako saznaje portal Klix.ba nova opcija je Anja Margetić bivša plivačica i uposlenica Centralne banke BiH.

Margetić je od 1997. godine u ovoj instituciji na poziciji šefice Službe za monitoring transakcija konvertibilne marke, a ušla je u historiju bh. sporta nastupom na Olimpijskim igrama u Barceloni.

Potencijalna dogradonačelnica glavnog grada plivala je na prvim našim ljetnim igrama na 100 i 200 metara delfinovim stilom.

Među kandidatima još uvijek se nalazi i Ivana Marić kojoj je ta funkcija prethodno nuđena, a koja je u međuvremenu zbog ranijih izjava i skorašnjih komentara digla mnogo prašine na našoj političkoj sceni.

Četvorka ima komotnu većinu u Gradskom vijeću, a kandidat za gradonačelnika odavno je poznat i to je SDP-ov Bogić Bogićević. Drugi dogradonačelnik je NiP-ov Haris Bašić.