Komentari (170)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čovjek je napisao ono što jeste i onako kako jeste, neopterećen propagandom, bijedom, samoponižavanjem, kolektivnom sramotom, krivicom nipodaštavanjem i depresijom kojima smo mi izloženi svakodnevno. Odmah se zato nađu plaćeni ili samo napaćeni komentatori da prokomentarišu na koga on liči, kako izgleda, kakva mu je glava i sl. bez ikakvih argumenata koji bi objasnili opravdanost bijede duha i društvenog jada u kojem se nalazimo - jer opravdanja za to nema.
NAŠE VOĐE VEOMA DOBRO ZNAJU DA JE GLOBALNI TREND USITNJAVANJA. ZATO UZIMAJU LOPATOM NOVAC OD FUKARE. AKO ZAPUCA ODMAH ĆE POBJEĆI U EVROPU ILI NA TURSKU RIVIJERU GDJE SU TAMO SKORO SVI KUPILI KUĆE I VILE ...
Može se Bosna tako mirno i bez rata razdružit. Neću da mi dijete živi u istoj "državi" sa balijama i Bog. Svatko na svoju stranu i da nam se više oči ne vide. Kad su bošnje glasovale da se Bosna odvoji od Jugoslavije tribali su predpostavit da i drugi narodi neče sa njima živit. Ili milom ili silom nema tu
'Fair-play' razdruzivanje SFRJ je nepovratno palo u vodu Milosevicevim prisvajanjem federalnog budzeta i angazovanjem vojske u Sloveniji. Preduslovi za 'ruzan kraj' su stvarani dugo, a kulminirali su opstrukcijom vlade A. Markovica i nacionalistickim, u najvecoj mjeri srpskim, mitingovanjima. Hrvatska i slovenska jednostranost su samo isle na ruku i ubrzale uvod u tragediju. A BiH nije imala nikakvog upliva u rasplet situacije. Zato su optuzbe na racun Izetbegovica - nebuloze.
Čuj "Mi Južni Slaveni", otkad Južni Slaveni mašu Turskim zastavama. Zar niste vi autohtoni narod, stariji od stečaka? 😕 😜Zna se kad su se Slaveni spustili do Jadrana. Znate li vi kopiladi ko ste i šta ste ili vam treba ostaviti Jumbo plakate i kad nije popis stanovništva.
Jah bas si glooopa sto rece jedan mudri intelektualac sa klix-a "pojedi bananu"
Anis neku dan dosao po diplomu na Kobiljacu pojeo cevape od ko zna cega pa dobio inspiraciju za metar gluposti :)))
Retardirani cetnici uporno ponavljaju: fekalistan, ima li vode i slicne gluposti a sami smrde na klometar i tumaraju po sarajevu od kontejnera do kontejnera za malo budjavog lebCa hihihihi
Čuj "Mi Južni Slaveni", otkad Južni Slaveni mašu Turskim zastavama. Zar niste vi autohtoni narod, stariji od stečaka? 😕 😜Zna se kad su se Slaveni spustili do Jadrana. Znate li vi kopiladi ko ste i šta ste ili vam treba ostaviti Jumbo plakate i kad nije popis stanovništva.
Karpatlija misli da sve pocinje od 7.vijeka daklem ni sam nije postojao prije toga agahahahahah
http://postjugo.filg.uj.edu.pl/baza/texts_display.php?id=450
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
pučdemon i milošević su sličan profil ljudi. čitav život neostvareni i odjednom otkriju da ako govore i rade određene stvari dobijaju pažnju mase i konačno su bitni. vjerovatno je ista priča i sa ostalim ex yu liderima. svima se pružila prilika da za svoj narod budu tito. tuđman se čak oblačio kao on. koja im je bila druga opcija? alija da nastavi raditi kao pravnik, slobo u banci itd.
Bošnjaci nisu Slaveni, ali govore Slavenski jezik
@Suheil-al-Hassan Bošnjaci su Iliri, kelti i Rimljani koji su se preko dalmacije i crne gore.
eto svi su krivi samo mi nismo koji smo se poklali hahaha
Komunisti i Nacionalisti su isto go.no samo drugo pakovanje. Obje imaju ideoloski okvir koji u sebi sadrzi represiju ili cak fizicko unistavanje pojedinih etno ili klasnih neprijatelja. Obje su u sustini politike podjela, jedna na etno druga na klasnom principu. Zbog toga su bivsi komunisti lahko prelazili u nacionaliste pa cak bili i lideri ka Tudman ili Milosevic.
I Anis se fura na Pučdemon look hahahaha
Anise, u kojem mjesecu ti zivis? Od vikenda se moze procitati da je pokusaj propao, jel tebi jos uvijek prosla sedmica?
Klixu je.
Velikosrpska ideologija je bila previse jaka i uzrocno je vukla za sobom velikohrvatsku ideologiju. Te dvije pro-fasisticke mitomanske cjeline, dva najmocnija naroda, nikad nisu prihvatile Jugoslaviju kao svoju domovinu vec kao okvir za boravak i prezivljavanje do nezavisnosti. Zbog toga i nakon ovoliko zrtava, posebno u BiH Juga je bila katastrofalan pokusaj ujedinjenja.
@simao21"Bosna radi, Beograd - Zagreb, se gradi"
Za Hrvate se slažem, za Srbe nikako. Hrvati jesu težili nezavisnosti kao i sve druge zemlje jer nisu htjele biti dio zajednice gdje su vladajuća superiorna nacija Srbi a svi ostali parking Beogradu. Srbima nikako nisu htjeli otcjepljenje niti jedne zemlje od Jugoslavije, ali samo i jedino dok su imali dojam da su oni ti koji vladaju Jugoslavijom kao apsolutni centar. Nad kim da vladaš kad si sam?
Povraća mi se od ovih stručnjaka, a ko kaže da će se Španija razdružiti majke ti?!
fino objašnjeno i zaista je čovjek upravu, ali je zaboravio da su nama upraljali fasisti u partiju koji su se ubacili i da ne govorim o nepismenosti tih istih šumljaka i urođenoj mržljni prema drugima, a ljubavi prema rakiji, nožu i zlu.
@adismujcic kome je rat dobro došao a kome ne vidiš danas. Zna se kome je torovska raspodjela dala zlatne kašike. Niko nije nevin. I dokle god su nam krivi oni drugi zlatne kašike se gomilaju.
@unmibh sigurno da u ovoj tvoj rečenici ima dosta istine, ali to je stanje nakon podjele i rata i ja to svakako ne opravdavam i ne podržavam, ali kad je u pitanju razlaz iz jugoslavije sigurno da nije bio moguć upravo iz razloga manjak pameti, a viška oružja, mržnje i želje da se krv pusti. znači za ovo poslije rata u sarajevu ili zenici smo mi bošnjaci krivi a ne drugi.
PRIKAŽI ODGOVORE (8)