Pozvana da održi predavanje
0

Angelini Jolie dodijeljena Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Nakon premijere filma "U zemlji krvi i meda" za Angelinu Jolie i kompletnu ekipu filma upriličen je svečani prijem u Olimpijskom muzeju 14. Zimskih olimpijskih igara, kojem su prisustvovale mnogobrojne javne ličnosti iz Bosne i Hercegovine.

Sa Angelinom Jolie susreli su se i predstavnici Univerziteta u Sarajevu rektor prof. dr. Faruk Čaklovica, dekan Akademije scenskih umjetnosti prof. Zijad Mehić i studenti četvrte godine Akademije scenskih umjetnosti Staša Dukić i Adi Hrustemović.

Tom prilikom je rektorFaruk Čaklovica u ime nastavnika, saradnika i studenata Sarajevskog univerziteta uručio Zlatnu značku Univerziteta u Sarajevu glumici i redateljici Angelini Jolie za doprinos i razvoj filmske umjetnosti u Bosni i Hercegovini.

Uz riječi zahvalnosti Angelina Jolie je navela da smatra veoma značajnim ovo priznanje jer dolazi od Univerziteta u Sarajevu i Akademije scenskih umjetnosti koji su dali veoma poznate i priznate umjetnike.

"Susret sa velikom filmskom umjetnicom za sve nas bio je poseban. U kratkom razgovoru pokušali smo prenijeti naše impresije i utiske nakon prikazanog filma i u isto vrijeme čestitati joj na velikom umjetničkom poduhvatu koji nosi trajnu poruku", istakao je rektor Čaklovica te rekao da joj je tom prilikom uputio i poziv da u narednom periodu održi predavanje studentima Sarajevskog univerziteta o humanističkim vrijednostima važnim za doprinos miru u regionu, kao i globalnom miru, što je ona i prihvatila.