Susret s Behmenom
0

Angelina Jolie obećala dolazak na otvaranje sarajevske Vijećnice

Sarajevo-x.com
Nakon gala premijere filma "U zemlji krvi i meda" pred sarajevskom publikom u Olimpijskoj dvorani Zetra, gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenicima Miroslavom Živanovićem i Igorom Kamočajijem susreo se sa Angelinom Jolie i njenim suprugom Bradom Pittom.
U ugodnoj amosferi, punoj emocija i međusobnog poštovanja, gradonačelnik Behmen je pohvalio scenaristički i rediteljski prvijenac Angeline Jolie "U zemlji krvi i meda".

Behmen je slavnom holivudskom paru poželio dobrodošlicu u Sarajevo. Upoznao ih je sa činjenicama koje se odnose na simbol Sarajeva – Vijećnicu, njeno ratno razaranje i postratnu obnovu. Gradonačelnik je naveo kako će obnova Vijećnice zvanično biti okončana 2014. godine.

Holivudska diva izrazila je želju da dođe na otvaranje sarajevske Vijećnice, a gradonačelnik je obećao kako će njoj i njenom suprugu poslati pozivnice za tu svečanu priliku.

Na kraju kraćeg ali ugodnog razgovora, gradonačelnik je Angelini Jolie uručio poklon "Vijećnicu" - ručni rad u srebru, poznatog sarajevskog juvelira Fahrudina Sofića.

Bradu Pittu gradonačelnik je kao uspomenu na ovu posjetu Sarajevu poklonio pozlaćenu značku sa grbom Grada Sarajeva, koju je na rever svog supruga stavila lično Angelina, a gradonačelnik kroz šalu prokomentarisao "sad ste građanin Sarajeva".