{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Angela Merkel stigla u BiH

9.7.2015. u 11:00
1.070
280
Angela Merkel stigla u BiH
1.070
Njemačka kancelarka Angela Merkel doputovala je danas u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini. Avion njemačke delegacije u Sarajevo je sletio tačno u 11:00 sati, a Merkel su na Međunarodnom aerodromu Sarajevo dočekali ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak i ambasador Njemačke u BiH Christian Hellbach.
Ovo je prva posjeta Merkel našoj zemlji, a dolazi nakon posjeta Albaniji i Srbiji.

Njemačka kancelarka dočekana je uz najviše državne i vojne počasti, a tokom jednodnevne posjete planirano je da održi niz sastanaka sa bh. zvaničnicima.

Merkel će oko 11:20 sati ispred Parlamentarne skupštine BiH dočekati predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, a nakon toga uslijedit će sastanak delegacija Savezne republike Njemačke i naše zemlje.

Planiran je i sastanak sa članovima Predsjedništva BiH, ali i susret sa majkama Srebrenice u Galeriji 11/07/95.

Kancelarka Merkel ranije je poručila domaćinima  da  je, i  pored poteškoća koje postoje, primjetan napredak Bosne i Hercegovine na putu evropskih integracija i da postoje dobre šanse da se BiH priključi Evropskoj uniji (EU).

Bh. zvaničnici su proteklih dana isticali važnost njene posjete za BiH koja predstavlja izuzetno pozitivan signal i ohrabrujuću i podsticajnu poruku za sve nivoe vlasti u Bosni i Hercegovini da se još aktivnije posvete realizaciji ključnih prioriteta, a to su: evropske integracije, ekonomski razvoj i vladavina prava.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: