{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Aner Žuljević: Nisam ja kriv što imamo idiotski Ustav

21.3.2013. u 13:26
75
50
Aner Žuljević: Nisam ja kriv što imamo idiotski Ustav
75
Aner Žuljević: Nisam ja kriv što imamo idiotski Ustav
Dom naroda Parlamenta FBiH
Dom naroda Federalnog parlamenta danas će razmatrati odluku o imenovanju troje sudija Ustavnog suda ovog entiteta. Predloženi kandidati su Dragica Dragičević, Mladen Srdić i Šahbaz Džihanović, čijem imenovanju se protivi većina u Klubu Bošnjaka.
Zastupnica Mira Ljubijankić je na početku sjednice tražila da se tačka izbor i imenovanja, koja je predviđena za razmatranje na kraju sjednice, prebaci na početak. Kako je kazala, radi se o najvažnijoj tački, što je tokom diskusije podržao i Aner Žuljević. Međutim, Jasenko Tufekčić iz Kluba Bošnjaka je reagirao, kazavši da su sve tačke jednako važne i da to nije prihvatljivo.

Kako se rasprava zaoštravala, tako se moglo čuti i to da imamo "idiotski Ustav". Naime, Amir Zukić iz SDA je tokom diskusije kazao Žuljeviću da se, budući da se izjašnjava kao ostali, ne brine o vitalnom nacionalnom interesu Bošnjaka. To je Žuljevića očito isprovociralo, pa je kazao da se izjašnjava kao Bosanac i Hercegovac i da nije on kriv što "imamo idiotski Ustav".

"Nisam ja kriv što imamo idiotski Ustav kakav ste vi ranije izglasali", kazao je Žuljević, nakon čega je uslijedilo negodovanje u sali.

U diskusiju se uključio i Josip Perić, dodajući da "Ustav nije idiotski, nego da ga neki idioti tumače kako hoće".

Nakon toga je uslijedila pauza radi konsultacija u klubovima naroda.

Dom naroda Parlamenta FBiH je nakon pauze usvojio dnevni red, prema kojem se imenovanje sudija u Ustavni sud FBiH stavlja kao prva tačka o kojoj će se raspravljati.

Delegati, njih 34, su glasali za ovu odluku na prijedlog Mire Ljubijankić, dok je njih 17 bilo protiv.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: