Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A originalni spomenik, koga su pokušali uništiti muslimanski seperatisti iz Višegrada, danas stoji i svjedoči o tome kako se planiralo uništiti i zatrti sve što nema veze sa islamom i muslimanima u Višegradu i cijeloj BiH,m na sreću on je ostao čitav ali posledice uništavanja su vidljive na njemu.
Kad je saudijski šeik Al Zayed došao u Beograd da pregovara o izravnim investicijama Emirata u Srbiju, otvoreno je obrazložio taj korak nemogućnošću investiranja u svojoj zemlji (Saudisjkoj Arabiji) zbog nedostatka kadrova. Primjerice, da bi njegova kompanija Mubadala otvorila tvornicu mikro-čipova, za to joj je potreban određeni broj inženjera i visokokvalificiranih radnika kojih u Saudijskoj Arabiji nema, to jest nema u dovoljnom broju. Najbolji dokaz za to je naftna platofrmu koju su Norvežani prije par godina naručili od brodogradilišta iz Abu Dhabija, zbog povoljne cijene od "samo" dvije milijarde dolara. Na kraju, norveški naručilac je donio odluku da je platforma neupotrebljiva i da će biti prodana kao staro željezo. U UAE ima samo para su nastale tako što im je Bog podario naftu, ali pameti nema ma koliko se šeici trudili da naprave nešto.
Uvijek se govorilo da nije vlast za I3aliju, jer ne zna taj upravljati. Musliman je uvijek bio dobar sluga, a los gospodar. Ne treba vam uraditi nista, jer sve cete vi sami sebi napraviti kada otjerate ostale od sebe. Kada ostanete sami, prepusteni samima sebi, ne znate upravljati i sve gradove u kojima ste vecina i imate vlast vec ste pretvorili u blatnjave kasabe sa nepismenim stanovnistvom, upravo onakve kakve je Austrougarska zatekla kada je dosla u Bosnu. Vasi ljubljeni okupatori kojima ste se tako podanicki priklonili platili su Austrougarskoj da vas zadrzi da vas ne vode sa sobom kad su se povlacili u Tursku. Ni oni vas nisu cijenili, sto se vidilo i kasnije u toku rata tretmanom muslimanskih izbjeglica koje su stavili iza zice u Kirklareli kao zivotinje! Jadni ste kada ne mozete podnijeti istinu o svojem podanickom mentalitetu koji vas vuce u blato tamnog vilajeta gdje god vas se ostavi same sa sobom...
@za ove gore Ne velicaju ga Srbi, nego Nobelova nagrada. Sto se vama sad ne svidja sta je on pisao to je stvar vase projekcije i njeno neuklapanje u stvaranju Bosnjacke nacije injene istorije. Lepo covek pise kako vecina vas pobeglo iz oslobodjenih delova i naselilo Bosnu, bezanijom turaka sa Balkana.
@Mittag Leffl.., sto se tice arapa tu imas malo pravo ali sta ces imaju novce pa ostalo kupe bez problema, drugo sto se tice bosnjaka(muslimana) tu si totalno podbacio, evo zasto ovdje u skandinaviji su bsoanjaci(pretezno muslimani) najbolje se snasli, uklopili, integrirali kako hoces, tu se podrazumijeva posao od industrije do inzinjerskih, doktorskih, sefovskih mjesta itd itd i to vecina bosnjaka(muslimanske vjeroispovijesti) na studiju po svedskim univerzitetima takodjer ima najvise bosnjaka(opet muslimana) ja neznam kojom statitstikom ti baratas al helem nejse ti i dalje tako misli a mi cemo raditi posao ako bog da a ti uzivaj u svojoj mrznji i primitivnom nacionalnom folkloru u g*ov**ni*ma do grla.
Osnovni razlog takvog stanja je islamska vjera koja u kulturno-saznajnom smislu olenji i reatrdira stanovništvo, bilo da se radi o Afganistanu, Turskoj, Saudisjskoj Arabiji ili Bošnjacima u Bosni. Zato sve što je u Bosni nastalo a da vrijedi ima veze s Hrvatima, pa čak i Srbima, samo sa muslimanima nema, a ako je nekad i imalo nema više zato što vrijedni ljudi bježe od islama jer ih je sramota vlastitog identiteta. Andrić je kao mnogi prije i poslije njega to samo prepoznao.
ivo andric je puno sutio ali je zato puno djelovao i pisao negativno o svojim sugradjanima bosnjacima, most, drina i visegrad imaju mnogo vise historije o visegradanima i visegradom kao BOSNJACKI HOLOKAUST nego o ovom delikventnom nacionalistu koji je samo o mrznji prema bosnjacima pisao iako je imao begovske krvi. ali zato ce nam se nemanja pobrinuti sa izgradnjom "andric grad" tj bosnjacki holokaust a andric je ideolog i inspiracija onoga sto ce se dogoditi. bravo nemanja
@Alija Veličaju ga iskompleksirane servo-komunjare, kojima svijet počinje i završava sa pljačkašem i kur.varom Titom i Šugoslavijom. Nijedan Bošnjak sa mrvom samopoštovanja neće veličati ovog Sotoninog slugu.
Na drini cuprija pokazao je pravo lice, da ne trpi Bosnjake nikako i da ih organski ne voli. Samo me cudi kako ga neki Bosnjaci vole...to je teski sovinista, facifikator historije. A kod nas ga velicaju..
Andricu je otac bio musliman iz travnika. Samo je kopile i vanbracno dijete zato je toliko mrzio muslimane. To se vidi u njegovim djelima...