Pritisak javnosti
168

Ana Babić tek danas potpisala zaključak o zabrani zapošljavanja državnih službenika u KS

Piše: Er. M.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Tek nakon što je Klix.ba objavio da je predsjednik Vlade KS Adem Zolj raspisao konkurs za prijem državnih službenika uprkos zaključku Skupštine KS koji to zabranjuje, predsjedavajuća Skupštine KS Ana Babić odlučila je, pod pritiskom javnosti, napokon potpisati usvojeni zaključak.

Kako nam je rečeno iz Skupštine Kantona Sarajevo, predsjedavajuća kantonalnog organa zakonodavne vlasti Ana Babić (SBB) tek jutros je potpisala usvojeni zaključak kojim je zabranjeno zapošljavanje državnih službenika na neodređeno vrijeme u Kantonu Sarajevo.

Ani Babić trebalo je čak 14 dana od dana usvajanja zaključka da stavi potpis na dokument kojim će se naložiti Vladi KS da obustavi sve procedure koje se odnose na zapošljavanje državnih službenika.

Potpisivanje je uslijedilo tek nakon što je Klix.ba izvijestio da je uprkos zaključku Kabinet predsjednika Vlade KS Adema Zolja (SDA) raspisao konkurs za prijem stručnog savjetnika za poslove iz oblasti saobraćaja i stručnog saradnika za evropske integracije.

U međuvremenu, oglasio se i Zolj koji je javno kazao kako kabinetu premijera do trenutka objave reagiranja nije dostavljen potpisani zaključak Skupštine KS.

Kako smo ranije pisali, Klix.ba je bezuspješno pokušavao stupiti u kontakt s Anom Babić tražeći da nam odgovori na pitanje zbog čega ranije nije potpisala zaključak.