BiH
80

Amra Silajdžić: Dok uživamo u blagodatima, sjetimo se i onih manje sretnih

Klix.ba
(Foto: Facebook)
Bh. manekenka Amra Silajdžić, koja je ambasadorica fondacije Bosana, obišla je ovog vikenda područja koja su uništena poplavama koje su zahvatile BiH u maju. Studentima Fondacije Bosana, koji žive u ugroženim područjima, uručila je vrijedne donacije te uputila apel za pomoć.

"Prije dva i pol mjeseca Bosnu i Hercegovinu pogodile su poplave do sada neviđenih razmjera, koje su sa sobom donijele destrukciju, a za sobom ostavile razorena naselja, pustoš i ljudske žrtve. Unatoč kataklizmi koja nas je zadesila, to je istovremeno bio i period na koji možemo biti ponosni jer se narod iz svih dijelova Bosne i Hercegovine aktivirao kako bi pomogao ugrožene. Međutim, ne smijemo zaboraviti da je ostalo još mnogo toga da se uradi i da naš posao nije završen", napisala je Amra Silajdžić na svom Facebook profilu.

Istakla je kako je zajedno sa Senitom Slipac i predstavnikom APU Networka i bh. Udruženja Neretva Arminom Hadžićem obišla Topčić Polje, Željezno Polje, Maglaj i Doboj te su posjetili studente Bosana Fondacije čije su kuće uništene ili oštećene u poplavama i klizištima.

"Dvije donacije u vrijednosti od po 20.000 KM uručene su porodicama studenata koji žive u Maglaju, a koji su ostali bez svojih domova, te još jedna donacija u vrijednosti od 1.500 KM uručena je studentici Bosana Fondacije koja živi u selu Bradići, kod Maglaja. Još dvije donacije od po 1.000 KM uručene su dvjema porodicama u Topčić Polju", istakla je Silajdžić, zahvalivši se svima koju su doprinijeli humanitarnoj akciji.

"Moramo uraditi mnogo više, a to jedino možemo postići zajedničkim snagama. I dok na ovaj današnji dan najljepšeg nam blagdana uživamo u blagodatima i sreći uz najmilije, sjetimo se i svih onih manje sretnih. Molimo Vas da se pridružite Bosani u misiji da poboljšamo živote mladih u BiH kojima je naša pomoć neizmjerno potrebna. Naš konkurs za aplikaciju je sada otvoren, i ono što je nama najvažnije jeste da u našu porodicu primimo što veći broj mladih, talentovanih ljudi koji su posvećeni kreiranju boljeg života za sebe", kazala je ambasadorica Fondacije Bosana.