{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Amra Silajdžić: Dok uživamo u blagodatima, sjetimo se i onih manje sretnih

28.7.2014. u 23:39
80
Amra Silajdžić: Dok uživamo u blagodatima, sjetimo se i onih manje sretnih
80
Bh. manekenka Amra Silajdžić, koja je ambasadorica fondacije Bosana, obišla je ovog vikenda područja koja su uništena poplavama koje su zahvatile BiH u maju. Studentima Fondacije Bosana, koji žive u ugroženim područjima, uručila je vrijedne donacije te uputila apel za pomoć.
"Prije dva i pol mjeseca Bosnu i Hercegovinu pogodile su poplave do sada neviđenih razmjera, koje su sa sobom donijele destrukciju, a za sobom ostavile razorena naselja, pustoš i ljudske žrtve. Unatoč kataklizmi koja nas je zadesila, to je istovremeno bio i period na koji možemo biti ponosni jer se narod iz svih dijelova Bosne i Hercegovine aktivirao kako bi pomogao ugrožene. Međutim, ne smijemo zaboraviti da je ostalo još mnogo toga da se uradi i da naš posao nije završen", napisala je Amra Silajdžić na svom Facebook profilu.

Istakla je kako je zajedno sa Senitom Slipac i predstavnikom APU Networka i bh. Udruženja Neretva Arminom Hadžićem obišla Topčić Polje, Željezno Polje, Maglaj i Doboj te su posjetili studente Bosana Fondacije čije su kuće uništene ili oštećene u poplavama i klizištima.

"Dvije donacije u vrijednosti od po 20.000 KM uručene su porodicama studenata koji žive u Maglaju, a koji su ostali bez svojih domova, te još jedna donacija u
vrijednosti od 1.500 KM uručena je studentici Bosana Fondacije koja
živi u selu Bradići, kod Maglaja. Još dvije donacije od po 1.000 KM
uručene su dvjema porodicama u Topčić Polju", istakla je Silajdžić, zahvalivši se svima koju su doprinijeli humanitarnoj akciji.

"Moramo uraditi mnogo više, a to jedino možemo postići zajedničkim
snagama. I dok na ovaj današnji dan najljepšeg nam blagdana uživamo u blagodatima i sreći uz najmilije, sjetimo se i svih onih manje sretnih. Molimo Vas da se pridružite Bosani u misiji da poboljšamo živote mladih u BiH kojima je naša pomoć neizmjerno potrebna. Naš konkurs za aplikaciju je sada otvoren, i ono što je nama najvažnije jeste da u našu porodicu primimo što veći broj mladih, talentovanih ljudi koji su posvećeni kreiranju boljeg života za sebe", kazala je ambasadorica Fondacije Bosana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: