|

Amra Hasagić i Sabahudin Delalić iz SDA najneaktivniji zastupnici u Skupštini KS

Amra Hasagić i Sabahudin Delalić iz SDA najneaktivniji zastupnici u Skupštini KS
178
Er. M.
16.10.2019. u 11:32
55
komentara
178

dijeljenja
Amra Hasagić i Sabahudin Delalić iz SDA najneaktivniji zastupnici u Skupštini KS Sabahudin Delalić i Amra Hasagić
Zastupnici Zvonko Marić (SBB), Neira Dizdarević (Naša stranka) i Mirza Čelik (SDA) trenutno su najaktivniji zakonodavci u Skupštini Kantona Sarajevo. Na drugoj strani, najmanji broj pokrenutih inicijativa i postavljenih pitanja imaju zastupnici SDA Amra Hasagić i Sabahudin Delalić.
Na zvaničnoj web stranici Skupštine Kantona Sarajevo objavljen je prikaz aktivnosti kantonalnih zakonodavaca, odnosno broj postavljenih pitanja i broj pokrenutih inicijativa od dana kada je konstituisan aktuelni saziv Skupštine KS.

Najveći broj aktivnosti ima zastupnik SBB-a Zvonko Marić (155), a slijede ga Neira Dizdarević iz Naše stranke (88), Mirza Čelik iz SDA (72), Bibija Kerla iz DF-a (71) i Vildana Bešlija iz Naše stranke (60).

Manji broj aktivnosti imaju zastupnici Elvis Vreto iz Naše stranke (43), Segmedina Srna-Bajramović iz SDP-a (41), Senad Hasanović iz DF-a (39), Danijela Kristić iz NiP-a (38), Vedran Jakupović iz NiP-a (34), Vibor Handžić iz Naše stranke (32) i Bilsena Šahman iz SBB-a (30).

Zastupnica Admela Hodžić iz SDA ima evidentirano 27 aktivnosti, a isto toliko aktivan je bio i samostalni zastupnik Damir Nikšić. Manje od njih imaju Damir Marjanović iz Naše stranke (26), Jasmina Bišćević-Tokić iz SDA (25), Igor Stojanović iz SDP-a (24) i Samir Suljević iz SDP-a (24).

Dževad Poturak iz SBB-a ima evidentirano 19 aktivnosti, Hamed Aljović iz SDA 17 aktivnosti, Smiljana Viteškić iz SDA 17 aktivnosti, predsjedavajući Skupštine KS (NiP) Elmedin Konaković 16 aktivnosti, Elvedin Okerić iz NiP-a 16 aktivnosti, Amel Mekić iz NiP-a 14 aktivnosti, Arijana Memić iz NiP-a 13 aktivnosti, Samra Ćosović-Hajdarević iz SDA 12 aktivnosti, Aljoša Čampara iz SDA 11 aktivnosti, Amra Junuzović-Kaljić iz NBL-a 11 aktivnosti i Sead Milavica iz DF-a deset aktivnosti.

Najmanje aktivni bili su Amra Hasagić iz SDA (dvije aktivnosti), Sabahudin Delalić iz SDA (dvije aktivnosti), Haris Pleho iz BOSS-a (sedam aktivnosti) i Mahir Dević iz SDA (osam aktivnosti).

Važno je istaći kako u ovu statistiku nisu uključene diskusije tokom sjednica Skupštine Kantona Sarajevo niti su uneseni podaci koji se odnose na nezavisnog zastupnika Fahrudina Pecikozu.
Prijavi grešku


Komentari (55)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...