BiH
1.1k

Amra Babić: Nemam poruku za vrh SDA, njima je narod glasanjem sve poručio

Piše: M. S.
Amra Babić
Amra Babić
Aktuelna načelnica Općine Visoko Amra Babić na ovogodišnjim izborima osvojila je još jedan četverogodišnji mandat. Babić je u razgovoru za Klix.ba rekla da je ovo bila jedna veoma teška i prljava kampanja, puna niskih udaraca, ali da je očekivala pobjedu i podršku naroda.

"Osjetila sam da narod želi da završimo ove stvari koje smo započeli, imala sam motiv da uradim još puno toga što smo zacrtali, a nismo imali priliku zbog politikanstva u vijeću ili nekih drugih razloga", kaže Babić.

Pokazala je veliku prevlast u broju glasova, osvojivši 11.743 glasa, odnosno 60,39 posto, prema posljednjim dostupnim podacima Centralne izborne komisije.

"Ovoliki broj glasova nisam očekivala, ovo je jedna dodatna obaveza za mene. Zasigurno će trebati puno rada da se opravda svo to povjerenje ljudi, sva ljubav koju pružaju na skupovima", kaže Babić i dodaje da je to velika obaveza da se radi još više i još bolje.

Pored Babić, veliku podršku građana dobila je i Nezavisna lista za Općinu Visoko koja je dobila 5.705 glasova, odnosno 30,19 posto, pokazavši da iza političkog uspjeha ne mora stajati politička stranka. Drugo mjesto osvojila je SDA, bivša stranka sadašnje načelnice, sa 26,47 posto, odnosno 5.001 glasom.

Iako je imala određene nesuglasice sa političkim vodstvom ove stranke, Babić kaže da ne očekuje probleme vezane za formiranje većine u Vijeću, da će ponuditi saradnju svim političkim subjektima te da joj SDA uopće ne smeta.

"Mislim da ćemo uspjeti napraviti većinu, nadam se da je prošlo to vrijeme opstruiranja i podmetanja", kaže Babić.

Svoju pobjedu Babić vidi kao određenu pobjedu svijesti građanstva i poruku velikim strankama da su spremni za jedan drugačiji način rada.

"Narod je došao u tu fazu svijesti da se više ne prodaje, da više ne vjeruje praznim pričama i obećanjima. Narod vjeruje radu, rezultatima rada i narod daje povjerenje onom kome on hoće", kaže Amra Babić za Klix.ba.

Što se tiče poruke za vrh SDA koji je donio odluku o njenom isključenju iz ove stranke Babić kaže da nema neku naročitu poruku ali da je je njima najbolju poruku poslao narod glasanjem.