Amira i Michael iz Toronta donirali 20.000 dolara UKC-u Tuzla

F
FENA
29.2.2012. u 18:13
0
5
Amira i Michael iz Toronta donirali 20.000 dolara UKC-u Tuzla
0
Amira i Michael iz Toronta donirali 20.000 dolara UKC-u Tuzla UKC Tuzla
Kanadski bračni par Amira i Michael Dan iz Toronta donirali su Klinici za neurokirurgiju UKC-a Tuzla 20 000 dolara. Nakon kratkotrajnog upoznavanja s klinikom i načinom njenog rada, Amira Dan i njezin suprug, inače poznati neurokirurg iz Toronta, Michael Dan odlučili su ovom donacijom unaprijediti rad klinike. Donacija će, kako navode iz UKC-u Tuzla, biti iskorištena za nabavku dodatne opreme za operacijski mikroskop, koji se svakodnevno koristi pri izvođenju složenih neurohirurških operacija.
Operativni zahvati moći će se na ovaj način putem video-veze prenositi unutar i izvan klinike, snimati i fotodokumentirati. Ostatak donacije bit će iskorišten za unapređnje informacijskog sustava klinike, čime će se svakodnevni rad osoblja s pacijentima podići na višu razinu.

Osim navedene donacije, zahvaljujući angažmanu dr. Michaela Dana i profesora Andresa Lozana, direktora Klinike za neurokirurgiju Univerziteta u Torontu, uspostavljena je jednogodišnja stipendija za jednog neurokirurga iz BiH za akademsku 2012./13. godinu. Ova stipendija omogućit će jednogodišnju edukaciju neurokirurga koji je kvalificiran da radi u BiH i ispunjava druge kriterije za obavljanje prakse u provinciji Ontario. Edukacija će se provoditi na Klinici za neurokirurgiju Univerziteta u Torontu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: