BiH
4

Amir Zukić pozvan na saslušanje povodom slučaja Budimir

FENA
Amir Zukić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Amir Zukić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što je Ragib Hadžić, advokat uhapšenog predsjednika Federacije BiH Živka Budimira, izjavio danas novinarima da nema saznanja o tome je li Amir Zukić pozivan ovih dana na saslušanje povodom Budimirovog slučaja, Zukić je Agenciji Fena kazao da je danas od SIPA-e dobio poziv za petak vezan za njegova saznanja u slučaju "Patriot".

Rekao je i da će se uredno odazvati tom pozivu te koliko može pomoći mada su njegova saznanja, kako ističe, minorna.

Neki mediji su, kako kaže, pogrešno objavili da je on i ranije pozivan u SIPA-u povodom "slučaja Budimir". Novinarske pozive te vrste imao je i u teškim porodičnim trenucima vezanim za bolest njegove majke, navodi Zukić.

Advokat uhapšenog predsjednika FBiH Živka Budimira Ragib Hadžić prisustvovao je današnjoj trećoj sjednici Komisije Predstavničkog doma Federalnog parlamenta, formirane da ispita je li Budimir dostojan vršenja funkcije, a jedno od novinarskih pitanja koja su mu u pauzi te sjednice postavljena bilo je i o navodnom pozivanju Amira Zukića na saslušanje.

Zukić je predsjedavajući delegatskog kluba Bošnjaka u Domu naroda Federalnog parlamenta i generalni sekretar Stranke demokratske akcije.

Živko Budimir, predsjednik FBiH, uhapšen je 26. aprila u Sarajevu u okviru akcije "Patriot" pod sumnjom da je prekršio zakon nekim odlukama o pomilovanju osuđenika i zloupotrijebio ovlasti.