Akcija "Bosna"
386

Amir Zukić ostaje u pritvoru, Kantonalni sud u Sarajevu odbio žalbu

Klix.ba
Kantonalni sud u Sarajevu odbio je žalbu advokatskog tima generalnog sekretara SDA Amira Zukića, kojom je traženo njegovo puštanje na slobodu.

Ovu informacija potvrdio je za Klix.ba Zukićev advokat Jasmir Muratović koji je rekao da je odbijena žalba i ostalim uhapšenim u akciji "Bosna" koji ostaju u pritvoru naredna dva mjeseca.

"Mi ćemo uputiti apelaciju Ustavnom sudu BiH", kazao je Muratović.

Podsjećamo, Muratović je uložio žalbu kojom je traženo da Amir Zukić bude pušten na slobodu, odnosno da se brani sa slobode. Advokatski tim je smatrao da ne stoje navodi u vezi s izvršenjem krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret, niti osnovanosti pritvora.

Generalni sekretar SDA Amir Zukić, zastupnik u PSBiH Asim Sarajlić, pomoćnik generalnog direktora Rudnika Banovići Mirsad Kukić, Safet Bibić, zaposlen na KCUS-u, penzioner Senad Trako, direktor privatne kompanije Nedžad Trako, penzioner Ramiz Karavdić, radnik Elektroprivrede BiH Esed Džananović i penzioner Seid Fazlagić optuženi su da su od aprila 2016. godine do 26. augusta 2016. godine, počinili krivično djelo udruživanja radi činjenja krivičnih djela, u vezi s krivičnim djelom primanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem te krivično djelo protuzakonitog posredovanja.

Optužnica je potvrđena 13. marta. Optuženi su uhapšeni u okviru akcije "Bosna".