|

Amir Ahmić: Nakon Tolimira mora prestati negiranje genocida

Amir Ahmić: Nakon Tolimira mora prestati negiranje genocida
1
A
Anadolija
12.12.2012. u 18:21
14
komentara
1

dijeljenja
Amir Ahmić: Nakon Tolimira mora prestati negiranje genocida Amir Ahmić (Foto: Anadolija)
Bošnjački oficir za vezu s Haškim tribunalom Amir Ahmić izjavio je za agenciju Anadolija (AA) u povodu nepravomoćne presude Zdravku Tolimiru, pomoćniku bivšeg zapovjednika vojske bosanskih Srba Ratka Mladića za obavještajno-sigurnosna pitanja, kako je važno da je u još jednom slučaju sudski potvrđen genocid u Srebrenici i Žepi.
"Jedan od saradnika Ratka Mladića nije imao šanse da se izvuče od optužbi koje su mu bile predočene pa je Sudsko vijeće presudilo doživotnu kaznu zatvora.
Ono što je važno jeste da je Sudsko vijeće prihvatilo da je počinjen genocid kroz udruženi zločinački poduhvat. Također, važno je da je ubistvo komandanta Žepe i dvojice njegovih suradnika, također, okvalificirano kao genocid. Veoma je bitno da su potvrđena tri zločinačka poduhvata", rekao je Agić, dodajući kako se nada da će ova presuda biti i potvrđena.
 
Nadalje, smatra da je nakon ovakvih presuda vrijeme da prestane negiranje genocida u Srebrenici i BiH, iako sumnja da će se to dogoditi.
 
"Na nama koji poštujemo zakone i državu BiH jeste da kroz ove presude sužavamo prostor negatorima genocida, odnosno koristimo sve mjere i radnje da anuliramo one koji negiraju genocid u Srebrenici i BiH", istakao je Ahmić.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...