Petodnevni program
8

Amer Kapo: Krajem oktobra planiramo veliku izložbu automobila u Centru Skenderija

M. A.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Uprava Centra Skenderija planira od 30. oktobra do 3. novembra održati veliku izložbu automobila i to u sklopu manifestacije koja će biti upriličena u čast 50 godina postojanja ovog značajnog kulturno-sportskog i sajamskog centra.

Kako je za Klix.ba potvrdio Amer Kapo, direktor Centra Skenderija, na ovoj izložbi bi svoja vozila predstavili mnogi automobilski brendovi, a ovaj događaj bi bio upriličen u znak sjećanja na sajam automobila koji je održan prije 13 godina, tj. 2006. godine.

"Cilj nam je prvenstveno da u dvorani 'Mirza Delibašić' napravimo jedan fin, ugodan ambijent te da kompanije iz autoindustrije predstave svoje nove modele, ali i da što više građana dođe na jedan ovakav događaj i posjeti Centar Skenderija", naveo je Kapo.

On je dodao kako će u narednom periodu kontaktirati predstavnike automobilskih kompanija kako bi dobili informaciju kakva je zainteresiranost za učešće na ovoj izložbi. Kapo ističe kako je već razgovarano s nekim firmama koje su pokazale interesovanje, a pozvao je i sve ostale predstavnike koji imaju želju učestvovati da se jave.

"Mi 29. novembra obilježavamo 50. rođendan Centra Skenderija i, kao što je to najavljeno, ovim povodom pripremamo bogat program, a njegovo predstavljanje, koje uključuje brojne koncerte, očekuje se početkom narednog mjeseca. Također, u decembru će biti održan još jedan značajan događaj, a vezan je konkretno za klizalište i za klizanje", rekao je Amer Kapo o programu koji je u planu povodom obilježavanja 50 godina postojanja ovog centra.

Također, od 23. do 25. oktobra u Centru Skenderija će biti održana još jedna manifestacija, a riječ je o Festivalu turizma.