Za pljačku banke
51

Amel Sejfović uz velike mjere sigurnosti iz Zenice prevezen u Sarajevo na nastavak suđenja

Piše: Dž. Č.
Amel Sejfović je uz velike mjere sigurnosti prevezen iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica u Kantonalni sud Kantona Sarajevo gdje će biti nastavljeno suđenje u slučaju Sejfović i drugi.

Sejfović je, podsjećamo, početkom septembra pobjegao iz pritvora u Sarajevu i krio se osam dana na području kod Visokog, gdje je uhapšen u akciji MUP-a Kantona Sarajevo i drugih policijskih službi.

Nakon toga je prebačen iz sigurnosnih razloga u Zenicu, a danas je dovezen u Sarajevo gdje će mu biti nastavljeno suđenje za slučaj pljačke Raiffeisen banke na Ilidži, prilikom koje je smrtno stradao biciklista Kemo Bašić.

Podsjećamo, u optužnici koja je potvrđena 28. aprila 2016. godine u Tužilaštvu KS, a kojom se Sejfovića tereti za najteža krivična djela ubistva, pokušaja ubistva i oružane pljačke, navodi se kako su pljačku isplanirali Amel Sejfović, Arif Hajradinović, Alma Sejfović i Anel Hajrović. Prilikom pljačke banke na Ilidži, Sejfović i ostali su udarali radnike te su ih natjerali da otvore sefove iz kojih su uzeli blizu 300.000 maraka. Radi toga su nekoliko dana prije akcije kupili automobil i pancire.