Komentari (67)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Fantasticna karijera jednog CIA agenta.
sta kaze mile o tome... sad ce krenuti ona ekipa sto trosi budjetske novce po AmeriKi da se lize i gladi sa ambasadom i da kude Cormack jer je bila zl prema rezimu....
Cormackova je radila dobar posao i bila prijateljica BiH.
Dobrodosao i sretan rad, ali ipak da uzmes malo konkretnije i ucinkovitije stvari u svoje ruke, u pravcu dejona dva u podrske gradjanskoj drzavi. Ovo do sad sve je bio Holbrukov promasaj. Zavrseno.
I za diplomatiju kao i ostala manje znacajna mjesta ili funkcije odgovorne zemlje, odgovorne prema svom narodu, daju povjerenje iskusnim i pronicljivim ljudima, a ne svakoj primitivnoj lopoviji i rodjacima podjelom funkcija na minderu i takvih koji su kompromitovani po svijetu u saradnjama sa sumnjivim vezama sa raznim klanovima i ekstremistima.
AMERIKA I RUSIJA se samo ovdje u BOSNI brane i cuvaju frontove daleko od svojih granica.
Kao da se ambasadori nešto i pitaju, oni provode politiku i volju zemalja iz koje dolaze. Zato svejedno je to ko je, bitno je da je tu. No, žalosti to da se ambasadori zemalja miješaju u unutarnju stvar BiH i da imaju jak utjecaj na političku scenu u BiH. Nije to žalosno radi ambasadora, nego radi nas koji smo izgubili onako divnu Jugoslaviju a na pragu smo da po ostoj matrici izgubimo i BiH. Drugi nam zemljom upravljaju jer se mi niti želimo niti možemo dogovoriti.
Vlasi se lože da će nekada doći neki ambasador kojem mogu prodati šuplju a istina je da im ni onaj tulipan iz Osetije im ne dolazi više. Putin će ih prodat ko na buvljaku, i opet će pop da kuka 'svi su protiv nas srba, nas koji smo se zalagali za poštenje i suživot'.
dobra je bila ali je bagra oko nje katastrofalna nadam se da će sad oni što glume mangupe kao čuvaju ambasadu uzimaju tricu i kurče se uglavnom sa 3 razreda srednje škole bar 70% njih dobiti otkaze i primiti prije svega ljude koji bar poznaju osnove engleskog jezika što nije bio slučaj sa ovima.
Jos jedan iz odlazece administracije... Pa dokle vise... Hahahahahaha
Razočarali su me Amerikanci iz Trumpove administracije. Sjede u ambasadi u Sarajevu kao ikebane, koriste opori diplomatski rječnik, a država čijeg su mira, stabilnosti i opstojnosti i oni garant iz Dejtona, se raspada pred njihovim očima. Kao da su uvidjeli da je BiH neuspjeli propali eksperiment međunarodne zajednice, a nacional-fašističkoj oligarhiji iz kojekakvih vuko.ebina se kobiva oni ne mogu suprotstaviti. Ma hajte molim vas!
Zar odlazeću Morin Kormak neće zameniti otišli Brajan Hojt Li?
Pardon Ji a ne Li, pobrkao sam ga sa Brus Lijem!
@BobaBG baljezgas bezveze srbendo , "odlazeca administracija " ne postoji ...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kako god okreneš ako ho'š išta moraš u Saraj'vo doć'. Hmha đe ambasada. U Sa. Đe se dobro jede i pije u Sa. Ko su ovi dobri ljudi. A ko su oni. E njih mrzi cijeli svijet.
Eeee sada ce se Kormarkova i Dodik pomiriti ... Kao sto je neki dan bilo sa englezom ! Politicari u BIH apsolutno rade sve negativno samo da narod iz BIH ne bi odlazio iz nje.To mi je decidno rekao neki dan jedan covjek koji je njemac a radi u ambasadi Njemacke.Ja sam ostao frapiran kada je covjek poceo da mi prica o regionu o ljudima koji vode zemlje u regionu i sl.
@saDrineSrbenda Hoce kako nece...Amerikanci i kada pogrese nece to priznati. Neki dan sam slusao americkog ambasadora u Srbiji kada kaze,,izmedju nasa dva naroda mnogo duze je bilo godina dobre saradnje i uvazavanja.A ove 90-e su vrijeme koje treba zaboraviti.One su za mene "crna rupa" u tom vremenskom intervalu".
@autostoper Jbg njihov rad neko plati yebacinom a neko zivotima ... Ipak su oni sila ! Oni npr vas tapsu po ramenu a vi im se smijete.Pa vas posalju u smrt.Valjda vidis sta rade na B Istoku a imao si i slucaj u Srebrenici.Covjek vas trebuje koliko mu treba da bi nas poyebo...
odlaze i poslednji ostaci stare administracije bas kao sto je predsednik Mile i predvideo. Interesantno da se to desava samo par dana nakon sastanka premijerke Cvijanovic sa najblizim Trampovim saradnicima i savetnicima. Kako god cini mi se da smo sve blizi raspisivanju...Mile zadovoljno trlja ruke
@MileD da, zato je Trump (Tramp) ukinio sankcije predsjedniku Djikanu 😂🤘
@bagavac *ukinuo
PRIKAŽI ODGOVORE (2)