|

Ambasadorica SAD-a u Domu za starija lica u Istočnom Sarajevu dijelila hranu

Ambasadorica SAD-a u Domu za starija lica u Istočnom Sarajevu dijelila hranu
12
F
FENA
19.1.2015. u 14:26
35
komentara
12

dijeljenja
1/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
2/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
3/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
4/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
5/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
6/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
7/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
8/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
9/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
10/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Povodom obilježavanja američkog državnog praznika Dana Martina Luthera Kinga Mlađeg ambasadorica SAD-a u BiH Maureen Cormack i njena kćerka Margaret posjetile su danas Dom za starija lica u Istočnom Sarajevu i njegovim korisnicima i stanarima podijelile hranu.
Ambasadorica je u obraćanju istakla da je zabrinuta zbog novih poplava te dodala da osoblje Ambasade u kontaktu s bh. vlastima i da pažljivo prate situaciju.

Rekla je da se u ovoj godini obilježava 20. godišnjica uspostave mira u BiH, te da je najbolji način za njeno obilježavanje da se apeluje na građane da budu aktivno angažovani u pomaganju svojih zajednica.

Ambasadorica je najavila i početak jednogodišnje kampanje "Izazov“ kojom se poziva 20 hiljada volontera da započnu rad na poboljšanju stanja u svojim zajednicama i u cijeloj zemlji.

Naglasila je da se u današnjem razgovoru s volonterima uvjerila da budućnost BiH zavisi od onoga što rade obični građani da bi promovirali zajedničke vrijednosti i ciljeve koji nadilaze životnu dob, etničku pripadnost i vjerska uvjerenja.

Današnju akciju je organizovalo Udruženje Motus aduleccescenti, a osim ambasadorice i njene kćerke akciji su se priključili i volonteri program Youth Leadersip, CIVITAS-a u BiH i Mreže NVO Republike Srpske.
Prijavi grešku


Komentari (35)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...