BiH
30

Ambasadorica Cormack: SAD će i nakon izbora nastaviti čvrsto podržavati BiH

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Ambasadorica SAD-u u BiH Maureen Elizabeth Cormack kazala je u večerašnjem obraćanju gostima u Sarajevu kako se nada da će i današnji izbori u njenoj zemlji biti dokaz demokratskog procesa.

Cormack se zahvalila svim gostima koji su došli da proslave američke izbore kazavši kako su građani SAD-a ti koji će donijeti ovu važnu odluku.

"SAD već duži period imaju tradiciju slobodnih i pravednih izbora, nadamo se da će i današnji izbori biti takvi. U SAD-u, kao i u većini zemalja, tokom predizbornih kampanja dolazi do određenih mimoilaženja i ljudi zastupaju različite interese, ali nakon izbora Amerikanci se ujedine i postanu lojalna opozicija, te zajednički provodimo politiku koja je od koristi za sve", kazala je Cormack.

Ambasadorica SAD-a je rekla kako zna da se građani BiH mnogo interesuju za izbore u SAD-u poručivši kako će se obostrana podrška nastaviti i nakon izbora istom čvrstinom.

"Posvećenost SAD-a Bosni i Hercegovini je neupitna. Mnogo smo ulagali u BiH od Dejtona i nastavit ćemo jer naš je cilj izgradnja mirne, prosperitetne i stabilne BiH", naglasila je.