BiH
0

Ambasador Pšenica: Ideje o razvoju Srebrenice će dobiti podršku

FENA
Ambasador Slovačke u BiH Jan Pšenica danas je boravio u općini Srebrenica, gdje je s općinskim načelnikom Mladenom Grujičićem razgovarao o saradnji i projektima razvoja za ovu i susjedne općine.

Ambasador Pšenica je nakon sastanka izjavio da nije prvi put u Srebrenici, a da mu je bila želja upoznati novog načelnika Srebrenice i razgovarati o njegovim planovima razvoja općine.

"Bilo mi je drago da čujem dobru vijesti za Srebrenicu da je došlo do uspostavljanja općinske većine. Uvjeren sam da je to dobra vijest za Srebrenicu i sada će ove ideje o razvoju Srebrenice dobiti podršku te može doći do brže implementacije dobrih planova", istakao je ambasador Slovačke.

Načelnik Grujičić je kazao da je razgovarano o budućoj saradnji i onome što može da pomogne Srebrenici.

"Shvatamo svi da Srebrenici treba pomoć i da treba stvoriti uslove da bi stanovništvo ostalo i da bi živjelo od svog rada. Razgovarali smo i o nekim budućim projektima od velikog značaja i to ne samo za Srebrenicu nego i za Bratunac", kazao je Grujičić.

S ambasadorom u posjeti Srebrenici bio je i počasni konzul BiH u Slovačkoj, Srebreničanin koji živi i radi u Slovačkoj, Muradif Pašagić koji je proteklom periodu pružio značajnu pomoć ovoj općini, prije svega fudbalskom klubu "Guber“.

"Oni su donirali višenamjensko igralište na gradskom stadionu koje je i danas u funkciji. Iskazali su želju da afirmišu turnir koji bi se zvao po nazivu kako oni predlože, a da podsjeća na prijateljstvo Slovačke i Srebrenice", naveo je načelnik Grujičić.