BiH
0

Ambasador Njemačke zasadio lipu u Aleji ambasadora

Sarajevo-x.com
Ambasador Savezne Republike Njemačke Joachim Schmidt, jučerje, u prisustvu medija, zasadio 103. lipu u Aleji ambasadora. U sadnji lipe, ambasadoru se pridružio i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić. Na ovaj način Joachim Schmidt se pridružio brojnim ambasadorima i drugim zvaničnicima koji su podržali ovaj projekat Općine Stari Grad.

Nakon sadnje, ambasadoru Joachim Schmidtu je uručen certifikat kao podsjetnica, odnosno pozivnica da i nakon isteka mandata u našoj državi ponovo posjeti Općinu Stari Grad i grad Sarajevo.

"Veliko mi je zadovoljstvo i čast što sam danas sa Načelnikom Općine Stari Grad posadio ovo stablo u Aleji ambasadora. Često vikendom šetam Alejom, jer mi je ovo mjesto jedno od najomiljenijih u gradu. Kada sam zadnji put ovuda šetao, posmatrao sam table ispod stabala, te se prisjećao svih kolega koji su bili ranije ambasadori ili predstavnici OHR-a. Svaki put kada prođem Alejom ambasadora bude mi jasnije koliko je značajan kako njemački tako i angažman drugih zemalja iz međunarodne zajednice u ovoj zemlji i koliko je bitna ta podrška. Međutim, nadam se da ćemo i sa ovim današnjim činom uskoro moći pobrati sve plodove te saradnje i da će uskoro ova zemlja moći i bez međunarodne pomoći napredovati“ rekao je ambasador Savezne Republike Njemačke Joachim Schmidt.

U ime Općine Stari Grad, pored načelnika Hadžibajrića, sadnji lipe su prisustvovali Rizah Avdić, predsjedavajući Općinskog vijeća i Alija Ibrović, stručni savjetnik.

"Nastavljamo s tradicijom sadnje lipa u Aleji ambasadora sa svim akreditovanim ambasadorima u Bosni i Hercegovini. Danas je 103. lipu posadio ambasador Savezne Republike Njemačke nj.e. Joachim Schmidt. Ovo je samo jedan znak pažnje prema ambasadorima koji predstavljaju svoje zemlje u Bosni i Hercegovini i pomažu nam.“ kazao je načelnik Hadžibajrić.