{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ambasador Moon uručio certifikate učesnicima košarkašog kampa za srednjoškolce

F
2.5.2013. u 15:35
3
0
Ambasador Moon uručio certifikate učesnicima košarkašog kampa za srednjoškolce
3
Ambasador Moon uručio certifikate učesnicima košarkašog kampa za srednjoškolce
Patrick Moon (Foto: Klix.ba)
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Patrick S. Moon danas je na prigodnoj svečanosti uručio certifikate učesnicima Međuetničkog košarkaškog kampa za učenike srednjih škola iz Bosne i Hercegovine, održanom na Ilidži u okviru programa Internacionalnih sportskih inicijativa.
Finansiranje programa omogućili su američki državni biro za obrazovanje i kulturu i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu s Centrom za međukulturalno obrazovanje i razvoj Univerziteta Georgetown iz Washingtona, u saradnji s bosanskohercegovačkim partnerom Udruženjem građana ''Nešto više''.

Kamp je prva komponenta programa i predstavlja obostranu razmjenu mladih lidera u sportu koji će naglasiti liderstvo, timski rad, toleranciju i međuetničku saradnju.

Druga faza projekta bit će održana u junu, a podrazumijeva dvadesetodnevnu posjetu Sjedinjenim Američkim Državama za 12 izabranih trenera. Oni će se u Washingtonu i New Yorku susresti sa stručnjacima koji vode programe za rizičnu grupu američke mladeži da bi usavršili svoja znanja i razvili nove metode koje će primijeniti u radu s mladim košarkašima. Stečeno znanje implementirat će putem projekata u svojim zajednicama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: