Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne interesuju njega investicije da bi narodu bilo bolje nego Kredit od MMF da moze krasti.
Ali privlače glasače, to je jedini bitno.
Takodje bih voleo da dam primer o nekoliko maestralnih investicija koje su sprovedene u mojoj zemlji: 1. Duvanska industrija Niš Ameri bombardovali fabriku jer je bila "legitimni vojni cilj", 2 godine kasnije im je Djindjić prodao za 1 dolar, strani investitori koristili fabriku za pranje novca, pokupili svu opremu, radnicima nisu isplatili preko 10 plata i na kraju ostavili praznu zgradu.
2. Zastava Kragujevac Fiat kupio fabriku za bagatelu, sklopio dogovor sa Tadićem gde je Fiat dobio milionske subvencije, država i dan danas plaća 40% plate radnika, pritom ne ubirajući nikakav profit. Pre par meseci su radnici stupili u masovan štrajk, nakon što su im smanjene plate na 300 evra i nakon što je 2/3 otpušteno kao tehnološki višak jer je Fiat preneo najveći deo proizvodnje u Brazil gde su našli jeftiniju radnu snagu.
I muka mi je više i Vučića i svih ostalih koji razjape čeljusti o dobijenim milionima od investicija, koji su u stvari otišli u ruke investitora dok je radnicima otišlo oko 10% te cifre i to su jedine pare koje su se zadržale u zemlji.
Da ne pominjem otpuštanja trudnica i bolesnih koje strani investitori praktikuju, kao i svakodnevne pretnje da će da premeste proizvodnju u Bangladeš (gde je jeftinija radna snaga) svaki put kad radnici traže plate veće od 300 evra ili država odbije da subvencioniše masovnu proizvodnju.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=12&dd=01&nav_category=12&nav_id=1205420
Glupi Balkanci nikako da shvate da država koja se oslanja na strane investicije nikako ne može biti bogata kao država koja forsira domaću proizvodnju, zato što strani investitor investira u države u kojima može neometano da eksploatiše radnike, plaćajući ih manje nego u nekoj razvijenoj zemlji dok ubire sve plodove rada od kojih kasnije profitira.
Nirmalna je rijec poticu cuj podsticu
AMBASADORE VOS SAMO GAZITE FASISTU MILOKRADA
stvarno bi bilo dobro da svi na naredne izbore izadjemo(da ne odemo na kafu,da nam ne bude mrsko) i da jednom za sva vremena posaljemo u ISTORIJU/HISTORIJU/POVIJEST i Dodika,Izetbegovica,Čovića i slicne koji 20-tak godina beru plodove od Nacionalizma,a narod (mislim na sve jednako)gladuje i tone,
Uprolazu moras imati bolju alternativu jer jedno zlo zamijeniti drugim nista ne dobijamao...sdp, df, hdz90,bps,ns kao i neke druge hrvatske iz posavine, ne znam im naziva ali tesko je sa tako sirokom koalicijim kad kod nas svi hoce sve da odlucuju
Zna on to dobro, ali jbg. šupljiranje Duduka drži u sedlu - još malo aBd ...!!!
obruč se nalazi pred zatvaranjem! Sretan ti put i uz put Milokrade! Šteta, što ćeš na put, bar da si dokrajčio RS.
Trebo ga je podsjetiti da "sve sto se tice drzave BiH nije u njegovom nadlezstvu" i da se racuna samo ko magarece rikanje i laprdanje.
Mile peCjednik Čipsistana😂😂😂
Zanimljivo je da Dodik kad razgovara sa ovim zapadnjacima face to face, uvijek djeluje ko mali mis mekinjas. Cim ovi okrenu ledja, on pocne kenjat po njima ko da u najmanju ruku ima hiljadu raketa sa atomskim bojevim glavama. Hajmo psiholozi i psihijatri, imate li kakvo razumno objasnjenje?
A kako će volusinu drugačije izabrati polupismeni vlasi ? Samo moraš izraziti duboku mržnju prema BiH i muslimanima, i ne brini, prvi si kod vlaha !!
Konacno da je neko skolski probao da objasni ovom Laktaskom bizonu da ovo sto radi pravi najvise stete svom narodu.Sad je pitanje koliko je to ovaj bizon uspio da skonta jer ocito da mu je licni interes i nacionalizam bolja strana da to puno bolje konta.