|

Ambasador Field: Upoznati smo s navodima o Tegeltiji, očekujemo istragu institucija

Ambasador Field: Upoznati smo s navodima o Tegeltiji, očekujemo istragu institucija
70
Klix.ba
23.5.2019. u 14:55
71
komentara
70

dijeljenja
Ambasador Field: Upoznati smo s navodima o Tegeltiji, očekujemo istragu institucija Foto: H. M./Klix.ba
Iz Ambasade Velike Britanije u BiH, odgovarajući na upit Klix.ba u vezi s navodima o umiješanosti predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije u korupciju, uputili su na tvit ambasadora Matthewa Fielda.
“Upoznati smo sa medijskim natpisima, kao i sa zaključcima današnje posebne sjednice VSTV-a. Očekujemo da nadležne institucije brzo i detaljno istraže navode", naveo je Field.On je naglasio da su nezavisnost, profesionalizam i učinkovitost pravosudnog sistema su ključni.

"Već dugi niz godina sarađujemo sa pravosudnim institucijama, uključujući i VSTV, na unapređenju cijelog sektora", rekao je Field.Podsjetimo, magazin Žurnal, koji je prvobitno objavio informacije o umiješanosti predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milana Tegeltije u korupciju, objavio je danas snimak na kojem je jedan od sudionika i Tegeltija.

Tegeltija je izjavio je u kratkoj telefonskoj izjavi za Klix.ba da snimak koji je Žurnal objavio potvrđuje u cijelosti navode iz njegovog demantija u vezi s umiješanosti u korupciju.
Prijavi grešku


Komentari (71)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...