{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ambasador Ferguson: Novi zakon o radu će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta

F
29.7.2015. u 17:58
24
44
Ambasador Ferguson: Novi zakon o radu će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta
24
Ambasador Ferguson: Novi zakon o radu će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta
Edward Ferguson (Foto: Klix.ba)
Britanski ambasador u Bosni i Hercegovini Edward Ferguson pozvao je političke lidere u Bosni i Hercegovini na provedbu reformske agende i djelovanje u najboljem interesu građana.
"Usvajanje reformske agende od vlada u BiH je značajan korak naprijed koji će pomoći stabilizaciji ekonomije i stvaranje novih mogućnosti, naročito za mlade. Ovo će, takođe, omogućiti napredak Bosne i Hercegovine na njenom odabranom putu ka članstvu u Evropskoj uniji", navodi ambasador Fergusom u izjavi.

Ističe da je cilj ovih reformi iznalaženje rješenja za legitimne zabrinutosti građana BiH, a posebno njihove zahtjeve za radnim mjestima.

"Vrijeme je da vlasti u BiH u potpunosti i bez odlaganja provedu Reformsku agendu. Ovo neće biti lako. Neke od ovih reformi će biti izazov, ali teška vremena zahtjevaju teške mjere, što mi u Ujedinjenom Kraljevstvu dobro znamo", ističe britanski ambasador u BiH.

Dodaje da je sljedeći važan korak usvajanje zakona o radu, koje je, navodi, u potpunosti u skladu s preporukama Sporazuma za rast i zapošljavanje, te predviđeno Zajedničkom izjavom.

"Shvatamo da postoji određena zabrinutost u vezi s reformom tržišta rada, ali postoje dobri razlozi za optimizam jer će novi zakon o radu omogućiti otvaranje mnogih novih radnih mjesta te bolja prava onih radnika koji trenutno nisu zaštićeni. Pozivam političke lidere da djeluju u najbolje interesu građana BiH. Vrijeme je da se napravi prvi korak ka novoj i svjetlijoj budućnosti BiH kao moderne i žive ekonomije koja svojim građanima pruža stvarne mogućnosti ", poručio je ambasador Ferguson u svojoj izjavi, saopćeno je iz britanske ambasade u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: