{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ambasador BiH u Norveškoj video porukom animira dijasporu da izađe na izbore

F
26.5.2018. u 10:04
67
99
Ambasador BiH u Norveškoj video porukom animira dijasporu da izađe na izbore
67
 
Ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Norveškoj Nedim Makarević se posebnom video porukom obratio bosanskohercegovačkim građanima pokušavajući ih informirati o predstojećim izborima i animirati ih da glasaju.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Makarević ističe kako u video poruci koja traje manje od minute ukazuje na značaj dijaspore i glasanja te daje uputstvo kako da se to uradi.

"Bila mi je ambicija da ovaj put dijaspora izađe u što većem broju na predstojeće izbore. Dijaspora nam je bolna tačka, jer se veza za njom izgubila odmah nakon rata. Budući da sam i ja dio dijaspore te sam mnoge godine proveo van BiH, shvaćam frustraciju koja vlada među tim ljudima. Međutim, svi mi moramo da shvatimo da je BiH mlada država, da se prave greške i da upravo apstinencija od izbora će učiniti situaciju još gorom. Najčešći odgovor koji dobivam je 'nemam za koga glasati'. Takvim poručujem da ako ne glasaju , glasali su upravo za one koji ne žele BiH", kaže Makarević.

Dodaje kako je i sama procedura registracije za glasanje znatno jednostavnija nego u prvim poslijeratnim godinama.

"Sada je bukvalno dovoljno da se popuni jedan jednostavan obrazac, skenira dokument i pošalje e-mail. Jako je bitno da naša dijaspora uoči da će postati u pravom smislu bitna onda kada masovno počne izlaziti na izbore", kaže ambasador Makarević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: