Puno prostora za napredak
0

Ambasador BiH Emin Čohodarević se susreo sa predsjednikom Pakistana, razgovarano o saradnji

F. H.
Ambasador Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Pakistan Emin Čohodarević se 13. maja 2024. godine susreo sa predsjednikom IR Pakistan Asifom Alijem Zardarijem.

Do sastanka je došlo na incijativu Ambasade Bosne i Hercegovine u Islamabadu, a održan je u predsjedničkoj palati Aiwan-e-Sadr u Islamabadu.

Pozdravljajući ambasadora Čohodarevića, predsjednik Zardari je rekao da Pakistan i Bosna i Hercegovina imaju dugu i trajnu historiju prijateljstva i međusobnog poštovanja.

Tokom razgovora izražena je jasna namjera i važnost koju Pakistan pridaje bliskoj saradnji sa Bosnom i Hercegovinom.

Predsjednik Zardari je naglasio da obje zemlje trebaju produbiti bilateralni angažman i saradnju kako bi se istražili novi oblici saradnje u obostranom interesu.

Ambasador je upoznao pakistanskog predsjednika sa aktuelnom političkom situacijom u Bosni i Hercegovini i efropskim putem Bosne i Hercegovine, kao i sa trenutnim projektima i aktivnostima Ambasade u oblastima ekonomske, kulturne i obrazovne saradnje.

Na kraju srdačnog i sadržajnog razgovora, ambasador Čohodarević je prenio predsjedniku Zardariju poziv predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića da posjeti Bosnu i Hercegovinu, što je pakistanski predsjednik sa zadovoljstvom prihvatio.