BiH
0

Ambasador Bašić predložio parafiranje sporazuma o granicama između Crne Gore i BiH

FENA
Sven Alkalaj
Sven Alkalaj
Ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj primio je u kurtoaznu posjetu ambasadora Crne Gore Ramiza Bašića, koji mu je čestitao na imenovanju i prenio pozdrave ministra vanjskih poslova Crne Gore.

Ministar Alkalaj je izrazio zadovoljstvo suradnjom dviju zemalja na političkom i gospodarskom planu.

Razgovarano je o bilateralnoj suradnji, te o poboljšanju suradnje na regionalnom planu, što bi bio dodatni doprinos faktoru stabilnosti.

Bašić je iznio prijedlog o potpisivanju protokola o suradnji ministarstava vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Crne Gore te o parafiranju sporazuma o granicama između dviju zemalja, budući da na tom planu nema otvorenih pitanja.

Ministar Alkalaj je podržao ove inicijative i iznio stav da je to značajan korak ka unaprjeđenju svih vidova suradnje, te istaknuo potrebu da se nakon otvaranja ambasade BiH u Podgorici pristupi formiranju međudržavnog vijeća za suradnju između BiH i Crne Gore.

Ministar Alkalaj i ambasador Bašić su, tokom jučerašnjeg susreta, razgovarali i o poboljšanju suradnje na planu turizma, saobraćaja, kulture i obrazovanja, saopćeno je danas iz MVPBiH.