Jasna poruka
20

Ambasada SAD-a: Stav naše vlade o zastavi BiH je poznat članovima Predsjedništva BiH

Klix.ba
Na sastanku članova Predsjedništva BiH sa Cormack i Palmerom istaknuta je samo zastava BiH (Foto: H. M./Klix.ba)
Na sastanku članova Predsjedništva BiH sa Cormack i Palmerom istaknuta je samo zastava BiH (Foto: H. M./Klix.ba)
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je ponovo dospio u centar pažnje nakon što je otkazao konsultacije o formiranju Vijeća ministara BiH jer nije ispunjena njegova želja da se iz sale za sastanke ukloni zastava države Bosne i Hercegovine.

Tim povodom zatražili smo komentar Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH, iz koje su za Klix.ba kazali da je stav Vlade SAD-a jasan.

"Stav Vlade SAD-a o zastavi BiH jasno je iskazan tokom nedavnog susreta zamjenika pomoćnika državnog sekretara Matthewa Palmera i ambasadorice SAD-a u BiH Maureen Cormack sa članovima Predsjedništva BiH", saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD-a.

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović nije pristao na taj Dodikov zahtjev koji je mimo zakona, Dodik se zbog toga nije ni pojavio u zgradi Predsjedništva BiH.

Za sutra je najavljena i sjednica Predsjedništva BiH i to prva zvanična, ali kako saznaje Klix.ba, Dodik je planirao da se sjednica održi videolinkom, gdje bi se on javio iz Istočnog Sarajeva, iz kabineta sa zastavom RS-a. Druga dva člana Predsjedništva neće pristati na tu opciju.