BiH
0

Ambasada Kuvajta pomaže rad Narodne kuhinje "Stari Grad"

FENA
U prostorijama Narodne kuhinje "Stari Grad“ potpisan je ugovor o saradnji između predstavnika Narodne kuhinje i Ambasade Države Kuvajt. Ovim ugovorom će Ambasada Države Kuvajt narednu godinu dana finansirati nabavku hljeba za 1.100 korisnika usluga Narodne kuhinje „Stari Grad“.

Na potpisivanju ugovora su bili i predstavnici Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH.

"Isporučivat će se 100 hljebova na dnevnoj bazi koji će koristiti Narodna kuhinja 'Stari Grad' za potrebe svojih štićenika", izjavio je direktor Vakufske direkcije IZ-a u BiH Senaid Zajimović.

Kako je rekao na današnjem potpisivanju ugovora, ambasador Države Kuvajt Nasser Reden Al Motairi ovo je simbolično učestvovanje u pomoći, i da se nada daljoj, jednako dobroj saradnji.

Upravnica kuhinje "Stari Grad“ Zilha Šeta rekla je da je ova pomoć namijenjena, između ostalog i za pomoć punktu Narodne kuhinje "Stari Grad" u Tarčinu.

"Hrane, koliko sam primijetila, po općinama u Sarajevu ima i 'previše', ali ova rubna područja poput Tarčina, Trnova, Ilijaša nisu baš dobro zbrinuta. Evo želja mi je ispunjena, danas smo potpisali ugovor kojim ćemo zbrinuti punkt Tarčin", rekla je Šeta.

Do nove godine, kazala je Šeta, nada se da će biti zbrinut i punkt Ilijaš.