|

Ambasada Japana u BiH: Vlada Japana traži od IDIL-a da ne pogubi taoce

Ambasada Japana u BiH: Vlada Japana traži od IDIL-a da ne pogubi taoce
0
F
FENA
26.1.2015. u 10:41
21
komentara
0

dijeljenja
Ambasada Japana u BiH: Vlada Japana traži od IDIL-a da ne pogubi taoce
Dvadesetog januara neposredno prije 15 sati po japanskom vremenu video snimak, koji izgleda da je snimila teroristička grupa koja se naziva "Islamskom državom" postavljen je na internetu. Na snimku je upućeno upozrenje da će dvojica pojedinaca, koji izgledaju kao japanski građani, biti pogubljeni, saopćeno je u ponedjeljak iz japanske ambasade u BiH.
"Ako je to istina, takva ucjena putem zarobljavanja dvojice nevinih ljudi krajnje je nedopustiva, i mi osjećamo snažnu indignaciju. Snažno apelujemo na grupu da ne naškodi dvojici japanskih građana i da ih trenutno oslobodi, navodi se u saopćenju.
Posjeta premijera Shinzo Abea Bliskom istoku ovaj put ima za cilj da pošalje poruku da će Japan saktivno doprinijeti stabilnosti regije Bliskog istoka. Japanska pomoć, koju je objavila japanska vlada i iznosi oko 200 miliona dolara, namijenjena je za humanitarnu pomoć i infrastrukturne projekte, a u svojoj prirodi je nevojna.
U svakom slučaju, Japan neće ustuknuti pred terorizmom, i naša pozicija da pomognemo kontraterorističkim naporima međunarodne zajednice ostaje nepromijenjena", saopćeno je iz japanske ambasade u BiH.
Prijavi grešku


Komentari (21)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...