{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ambasada BiH potvrdila da je jedan od otetih radnika na brodu i bh. državljanin

F
24.9.2018. u 17:23
20
23
Ambasada BiH potvrdila da je jedan od otetih radnika na brodu i bh. državljanin
20
Ambasada BiH potvrdila da je jedan od otetih radnika na brodu i bh. državljanin
Ambasada Bosne i Hercegovine u Bernu je u kontaktu sa predstavnicima švicarske brodarske kompanije u čijem je vlasništvu oteti brod, potvrdili su Feni iz Ministarstva vanjskih poslova BiH, odgovarajući na upit o otmici posade švicarskog teretnog broda u kojoj je bio i jedan bh. državljanin.
"Osim što je Ambasadi potvrđeno da je jedan od radnika na brodu državljanin BiH, ostali podaci se radi istrage i aktivnosti koje se poduzimaju za sigurno i brzo puštanje zadržanih na brodu ne smiju davati u javnost", naglasili su iz MVP-a BiH.

Agencije su javile da su nigerijski pirati oteli 12 članova posade švicarskog teretnog broda, među kojima je i bh. državljanin. Švicarska brodarska tvrtka Massoel potvrdila je napad na svoj teretni brod Glarus u nigerijskim vodama. Brod je prevozio pšenicu od Lagosa do Port Harcourta. Nigerijska agencija za pomorsku upravu i sigurnost objavila je, a prenio je BBC, da su sedmero talaca Filipinci, po jedan iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Ukrajine i Rumunjske te da se još uvijek smatraju nestalima. Iz švicarske tvrtke naveli su da su obavijestili obitelji otetih te da surađuju s vlastima i stručnjacima, kako bi se osiguralo brzo i sigurno oslobađanje talaca.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: