{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ambasada BiH organizirala prijem za grupu novinara

F
12.3.2009. u 13:56
0
0
Ambasada BiH organizirala prijem za grupu novinara
0
Ambasada BiH organizirala prijem za grupu novinara
U Ambasadi BiH u Ljubljani jučer je organiziran prijem za grupu novinara iz raznih bh. medijskih kuća, koji se na inicijativu Ambasade BiH i u skladu s iskazanim interesom slovenskih institucija od 11. do 15. marta nalaze u studijskoj posjeti Republici Sloveniji.
Posjeta se realizira u organizaciji Ureda za komuniciranje Vlade Republike Slovenije.

Kako je saopćeno iz MVP-a BiH, ambasador BiH u Sloveniji Zdravko Begović se, tokom susreta u Ambasadi BiH, obratio novinarima, zaželivši im dobrodošlicu i uspješan boravak u Sloveniji.

Ambasador Begović je goste upoznao o radu Ambasade i trenutnim stanjem ukupnih bilateralnih odnosa između BiH i Slovenije, naglašavajući postignute rezultate u međusobnim ekonomskim i političkim odnosima, uključujući i intenziviranu međuresorsku saradnju institucija dviju zemalja u okviru koje se realizira i ova studijska posjeta.

Prisutni novinari, koji dolaze iz medijskih kuća BH Radio 1, BHT 1, Dnevni avaz, Dnevni list, FENA, Nezavisne novine, Oslobođenje, RTRS i SRNA, interesirali su se za rad Ambasade i za sadašnje stanje političkih i i ekonomskih odnosa dviju zemalja.

Novinari su se upoznali i o prioritetima rada Ambasade u narednom periodu, posebno u vezi s ispunjavanjem glavnih vanjskopolitičkih interesa BiH.

Razgovarano je i o aktuelnim dešavanjima u vezi s unutrašnjim političkim pitanjima u Sloveniji i slovenskim vanjskopolitičkim stavovima i djelovanjem.

Tokom svog studijskog boravka u Sloveniji, novinari će posjetiti Ured predsjednika, Državni zbor i Ministarstvo vanjskih poslova Republike Slovenije i druga državna ministarstva, privredne institucije i veće privredne subjekate u Sloveniji.

U okviru ovih posjeta i organiziranih informativnih sastanaka, novinari će se informirati o radu Vlade i predsjednika Slovenije, slovenskim glavnim unutrašnjim i vanjskopolitičkim prioritetima, s posebnim osvrtom na razvoj odnosa s BiH i s mehanizmima i načinima rada i djelovanja slovenskih institucija u okviru Evropske unije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: