Neće napuštati Srbiju
0

Ambasada BiH dala garancije za puštanje Vučurevića

SRNA
Božidar Vučurević
Božidar Vučurević
Beogradski advokati ratnog načelnika općine Trebinje Božidara Vučurevića podnijeli su zahtjev za njegovo puštanje iz ekstradicionog pritvora, a Ambasada BiH u Srbiji dala je garancije da Vučurević neće napuštati Srbiju do odluke o ekstradiciji.

Advokat Svetozar Vujačić rekao je Srni da odluku o puštanju iz pritovra očekuju u narenih četiri do pet dana.

Vujačić je istakao da je garancija Ambasade BiH "i više nego jak razlog da mu se pritvor ukine, imajući u vidu da su tužilac i istražni sudija saglasni da se njemu ukine pritvor". 

Prema Vujačićevim riječima, Vučurević je napustio Vojno-medicinsku akademiju i vraćen je u Centralni zatvor, a zbog nade da će poslije garancije Ambasade BiH biti pušten iz pritvora, privremeno je odustao od štrajka glađu i žeđu. 

Ambasador BiH Boriša Arnaut potvrdio je Srni da je Ambasada dala garancije potrebne za puštanje Vučurevića iz pritvora. 

"Ambasada je dala garanciju da neće napuštati Srbiju, na taj način što mu nećemo dati dokumente. Stoga postoji mogućnost da ga puste da sačeka završetak ekstradicionog postupka na slobodi u Srbiji", rekao je Arnaut.

Vučurević je uhapšen 4. aprila na graničnom prelazu u Karakaju, na srpskoj strani, po potjernici Hrvatske koja ga tereti za granatiranje Dubrovnika, a naknadno je i BiH zatražila njegovo izručenje.
    	Krivično vijeće Odjeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, koje je preuzelo Vučurevićev slučaj od suda u Šapcu, 8. juna mu je za još dva mjeseca produžilo pritvor.