{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Amasada SAD-a poziva stranke da ne opstruiraju ustavne mehanizme

F
20.2.2013. u 18:32
0
23
Amasada SAD-a poziva stranke da ne opstruiraju ustavne mehanizme
0
Amasada SAD-a poziva stranke da ne opstruiraju ustavne mehanizme
Patrick Moon
Već predugo postoji određeni broj upražnjenih mjesta u Ustavnom sudu Federacije BiH, posebno u Vijeću za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, što sprečava efikasno funkcionisanje Federacije BiH, upozorava Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini u izjavi upućenoj tim povodom.
Američka ambasada podsjeća da odavno apeluje da se ove pozicije popune, kao što su u decembru prošle godine naglasili i direktori Vijeća za implementaciju mira (PIC).

"Tokom nekoliko godina, čak i prije imenovanja sadašnjih dužnosnika, predsjednici i potpredsjednici su u različitim periodima opstruirali proces imenovanja", navodi se u izjavi te ističe da je davno trebalo listu kandidata, koju je odobrilo Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH, proslijediti u Dom naroda Federacije BiH na glasanje.

"Pridružujemo se predstavnicima međunarodne zajednice u pozivu političkim strankama da ne zloupotrebljavaju ustavne mehanizme da bi paralizirali i opstruirali funkcionisanje Ustavnog suda Federacije u punom kapacitetu", navodi se u izjavi, saopćeno je iz Ambasade SAD-a u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: